A DVTK-s Guzi Blankának is szurkolhatunk az olimpián, aki óriási erőt érez magában

Megosztás

Blanka egyébként is Miskolc mellett lakik, de amióta a DVTK-ban versenyez, kétszeresen is drukkolhatunk a fiatal öttusázólánynak. Párizsban is jelenése lesz az olimpián.

A DVTK.eu egy hosszabb interjút tett közzé Guzi Blankával, akire érdemes lesz odafigyelni az olimpián is.

– Nem akármilyen világbajnokságon sikerült olimpiai kvótát szerezned világbajnoki ezüstéremmel. Hogyan élted meg mentálisan ezt a pár napot, amiben az erős magyar mezőnnyel is meg kellet küzdened, járt ez egyfajta extra nyomással?

– Már egy jobb helyzetből tudtam indulni, mert a szófiai világkupa és az ankarai vk. döntős szereplésem adott egyfajta önbizalmat. Úgy indultam neki a versenynek, hogy ez lesz életem legfontosabbja. Viszont félig már úgy éreztem, hogy kint vagyok az olimpián, ami utólag nagyon nem így volt. Emellett mégis nyomás nélkül tudtam odaállni. Sokat segített az is, hogy egy héttel korábban már kiutaztunk és megismerkedhettem a versenyhelyszínekkel. A selejtező nem volt könnyű, megint meggyűlt a bajom a vívással és érzékeltem a körülöttem lévő többi magyar versenyző eredményeit is, hogy mennyire jól megy nekik. Nem voltam tehát mentes a feszültségtől, de helyén tudtam kezelni.

– Mi történt a célbaérkezésed után a kulisszák mögött?

– A finis után egyből arra gondolta, hogy megvan az olimpiai indulás. Az edzőmhöz, Kállai Ákoshoz mentem oda először. Egy részem sírni akart, de nem tudott a sokkhatás miatt. Az éveken át dédelgetett álmom ugyanis valóra vált. Annyira felfokozott állapotban voltam, hogy nem tudtam sírni és hihetetlen volt felfogni, hogy én, Guzi Blanka Kistokajból kijutott az olimpiára és megvalósítottam az álmom.

– Rengetegem támogattak az egész úton és a világbajnokság alatt is sokan szorítottak neked, akár Kistokajból, innen Diósgyőrből, de még a korábbi iskoládból, a Hermanból is. Érezted ezeket, és ha igen mekkora erőt tudtál belőlük meríteni?

– Életemben nem éreztem még ekkora erőt, mint az elmúlt hetekben. Sokan már régóta ott vannak mellettem, de ez a sok erő most összpontosult. Például a volt iskolám egy videót is forgatott nekem, vagy említhetném azt is, hogy amióta Diósgyőrbe igazoltam innen is érzem a támogatást és hogy hisznek bennem. Ezek mind olyan tényezők, amik segítettek. A vb döntő előtti este ezeket is lepörgettem magamban és nagyon kellettek, hogy másnap úgy tudjak versenyezni ahogy. Ezúton is szeretném megköszönni, aki hozzájárult ehhez, hogy érezhessem ezt a kivételes erőt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek