Ezüstérmet szereztek a magyarok a hajléktalanok foci EB-jén

Megosztás

Sikert könyvelhetett el Magyarország a németországi EB-n. Ugyan a válogatott már a csoportkörben búcsúzott, de a hajléktalan válogatott, akik a a Homeless Euro 2024, tehát a Hajléktalanok Európa-bajnokságán szerepeltek, ezüstérmet szereztek.

A Homeless Euro 2024 mérkőzéseit a hamburgi szurkolói zónában játszották, négyfős csapatokkal és hétperces félidőkkel. Hazánkat az Oltalom Sportegyesület játékosai képviselték.

Az eseményről a Deutsche Welle készített riportot. A tudósításból kiderül, hogy szemben az Euro 2024-el a Hajléktalan EB-n nincs csillogás, sem milliós fizetések. A játékosok mindegyike megtapasztalta milyen nehéz és kilátástalan helyzetekkel megküzdeni.

A lengyel csapat egyik játékosa arról beszélt, hogy egész életében focizott, de amikor elkezdett drogozni, akkor abbahagyta. Aztán később a ruhabon újra elkezdett játszani. Azt mondja, azóta teljesen megváltozott az élete.

A tornát egy német jótékonysági szervezet rendezte adományokból. Hangsúlyozták, hogy a labdarúgás összeköti az embereket. A pályán sok különböző ember, nagyon eltérő élethelyzetekből érkezve játszik közösen.

A teljes riportot itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek