Nem verték nagydobra, de sokan észrevették, hogy újra élet költözött a miskolci Tündérkertbe

Megosztás

Nem volt sajtótájékoztató, sehol sem hirdették, nem láthattunk Facebook-eseményt, a miskolciak leginkább a szájról-szájra terjedő híreknek köszönhették, hogy ilyen sokan értesültek erről, így máris nagy volt az érdeklődés.

Vajon hogyan alakul a Tündérkert (hivatalosabb nevén WOW szabadidőpark) sorsa? A találgatások – amelyek elárasztották az internetes közösségi oldalakat – azért indultak el, mert a gyermeknapon, sőt az azt megelőző napon is, tehát egy teljes hétvégére ismét kinyitott a Tündérkert. A megfogalmazás talán nem is helytálló így, hiszen a terület nincs lezárva, bármikor szabadon látogatható. Azonban az említett hétvégén ismét megtelt élettel, legfőképpen gyermekzsivajjal.

A terület üzemeltetője ugyanis olyan attrakcióval csábította a parkba a vendégeket, amelyet kifejezetten csak a gyermeknap tiszteletére szervezett. Ennek híre leginkább szájról szájra terjedt, a közösségi platformokon kevéssé volt hirdetve, de a szemfülesek kiszúrták, és végül hatalmas érdeklődés övezte a programot. A részleteknek a Minap.hu ment utána.

A hír úgy szólt, hogy beindítják a látványos olasz stílusú carusel-t (körhintát) és az ingyenesen rendelkezésre áll majd mindenki számára. Nos, ez valóban így is volt. De aki látogatást tett az említett hétvégén a Tündérkertbe, nem csupán a körhintát csodálhatta meg működés közben, egyéb aktivitások, légvárak, zenés produkciók, filmvetítés és büfé is várta a közönséget.

Felmerült a kérdés, vajon ez egy marketingfogás-e, vagyis tervezik a további teljeskörű működést, vagy csak egy gesztus a gyermekeknek? A portál megkereste a terület bérlőjét – aki neve elhallgatását kérte –, hogy információt szerezzen a Tündérkert további sorsáról.

Első körben azt tudtuk meg, hogy legkevésbé sem az volt a célja, hogy reflektorfénybe kerüljön ezzel a cselekedettel. A gyermekek és családok öröme, az a sok-sok mosoly, ami megtöltötte a helyet, ez volt az elsődleges szempont. A vállalkozói csoport képviselője – akik üzemeltetői és bérlői a területnek – hozzátette, hogy Veres Pál polgármester kérésére szervezték a programokat a gyermeknapi hétvégére.

Elmondta továbbá, hogy egyelőre nem tud nyilatkozni arról, mikor indulnak újra a szolgáltatások, vagyis a korábban a WOW parkban üzemelő étterem és fagylaltozó nyitása, de annyit elárult, a szabadtéri filmvetítések hamarosan visszatérhetnek.

A terület mellett található a Tavi-forrás, ahonnan a miskolci lakosság harminc százaléka kapja az ivóvizet. Ez azonban körbe van kerítve. A közvetlen környékén lévő ingatlanok védő övezeti besorolással rendelkeznek, de mind magántulajdonban vannak. A környezetvédelmi mérések elvégzése a vízügyi szakhatóság feladata – ez az, ami megállapítja, a Tündérkertben folytatott tevékenység szennyezheti-e az ivóvízbázist. Mivel azonban a terület alatt évtizedekkel ezelőtt feltöltött törmelék található és csak parkként funkcionál, gyakorlatilag ennek igen kicsi az esélye.

A WOW szabadidőpark megálmodója hozzátette, hogy az évtizedekig elhanyagolt, szemetes, lápos, agyagos terület rendbetétele, a vízelvezetés mind az ő tevékenységüknek köszönhető. Építési engedélyt azonban minden híreszteléssel ellentétben nem igényeltek és nem is adható ki erre a területre. Azt is megerősítette, hosszú távra terveznek, akár több évtizedre szeretnének bérleti szerződést kötni, vagy megvásárolni a területet.

Ez remek hír lenne, a miskolciak már nagyon szeretnék újra teljes pompájában látni a parkot, amelyre a vállalkozó azt mondta, nem elképzelhetetlen akár a közeli jövőben. Mindenesetre sokan várják a folytatást, hiszen meghatározó eleme lett a városnak a Tündérkert nem csak a miskolciak, de a turisztika szempontjából is. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek