Választások Miskolcon: ők a 12. kerület jelöltjei

Megosztás

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. Az tízes számú választókerületben 5 jelöltnek sikerült összegyűjteni a szükséges ajánlásokat így ők mérkőzhetnek meg a körzet képviseletéért. Érdekesség, hogy a Mi Hazánknak, több körzethez hasonlóan, a 12-es körzetben sem sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges aláírásokat.

Dr. Simon Gábor a körzet jelenlegi képviselője az Összefogás Miskolcért  (Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, MSZP, LMP, DK, PÁRBESZÉD) szövetség jelöltjeként indul az önkormányzati választáson. Az elmúlt öt évben ő volt az MSZP, Jobbik, Momentum DK, PÁRBESZÉD, LMP által alkotott Velünk a Város szövetség frakcióvezetője. Ebben az időszakban többszáz előterjesztést tárgyalt és fogadott el a közgyűlés, ezidő alatt a tárgyalt ügyek kevesebb mint 1 százaléka került elutasításra. Civil foglalkozását tekintve ügyvéd. A választókerületében, a Győri kapuban  is számos fejlesztés valósult meg. Sikerült 68 új parkolóhelyet kialakítani, új játszótéri eszközöket beszerezni, felújították a rossz állapotú Thököly-hidat, több mint 100 fát ültettek el és folyamatosan zajlott a közterületek gondozása, virágosítása. Simon Gábor jelentős eredménynek tartja, hogy hogy a klímaserleges Miskolc megteremtésében a Győri kapu, a választókerületem lett kiválasztva  mintaprojektnek, így a városrészbe közvetlen uniós források is érkeznek majd.

Az eredmények mellett kiemelte, hogy nemcsak az a fontos, hogy hány szemetes és pad kerül kihelyezésre egy választókerületben, hanem az is, hogy egy képviselő elérhető legyen a lakosok számára és segítsen a gondjaik problémáik megoldásában.
Simon Gábor az elmúlt években többszáz lakossági megkeresést kapott, naponta több hívást, e-mailt is kap a Győri kapu lakosaitól, amire igyekszik aznap, vagy legkésőbb másnap válaszolni. Az egyeztetést követően pedig aktívan kiveszi a részét a probléma megoldásában is, amiben számottevő előnyt jelent a tapasztalata.

Hollósy András a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a választáson. Öt évvel ezelőtt, 2019-ben is Dr. Simon Gáborral csapott össze a városrész képviseletéért, akkor azonban jelentősen alul maradt. Simon Gábor a szavazatok 56 százalékát, míg Hollósy András csak a szavazatok 38 százalékát szerezte meg. A Fidesz jelöltje abban bizakodhat, hogy megmarad az ellenzéki megosztottság és így esélye nyílik arra, hogy ezt kihasználva elhódítsa a választókerületet Simon Gábortól.
A többi jelölthöz hasonlóan Hollósy Andrásnak is küldtünk megkeresést, hogy bemutathassuk tevékenységét és terveit, de a megkeresésünkre nem válaszolt. 

Szűcs Tamás a Jobbik a Momentum és a SZIVE jelöltjeként indul a választáson. Szűcs Tamásnak egyébként már van képviselői tapasztalata, korábban a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője volt. Foglalkozását tekintve középiskolai tanár, de jelenleg az MVK Zrt.-nél dolgozik buszsofőrként. Harminc éve Miskolcon él. Mint mondja eddigi élete és jónéhány egymástól merőben eltérő foglalkozása során megtanultam a kétkezi munka és a szellemi tevékenység egyenlő tiszteletét. Megtanult tanulni, és átadni azt a tudást, amivel rendelkezik. Közéleti aktivitása szakszervezeti tisztségviselőként is megnyilvánult, végzettségéből és munkájából adódóan az oktatás és a pedagógusok helyzetével foglalkozott. Magánéletét tekintve 33 éve házas, feleségével közösen két gyermekük született.

“Kérem, támogassák, hogy mindazt az emberi, munkavállalói és közéleti tapasztalatot, amit eddig megszereztem, most az Önök, a 12. választókerület lakóinak, polgárainak és szeretett városom szolgálatába ajánljam!” – zárta bemutatkozását Szűcs Tamás.

A választókerületi térkép segítségével megtekintheti, hogy pontosan mely utcák tartoznak Miskolc 12-es számú önkormányzati választókerületébe (narancssárga)

Skrobák István a Nép Pártján jelöltje. Foglalkozását tekintve sofőr, munkássága során dolgozott már taxisként, buszsofőrként és mentősofőrként is. Szakmájából adódóan kiemelten fontosnak tartja a közlekedés kihívásainak megoldását. Javítani szeretne az utak állapotán, a parkolási helyzeten, valamint a tömegközlekedésen. Fontosnak tartja a rendteremtést és a rendezettséget, de bemutatkozójában nem részletezte az ezzel kapcsolatos elképzeléseit. 

Lichtenstein Raymond független jelöltként indul a választókerületben. 13 éve a Győri kapuban él feleségével és két gyermekével. Fontosnak tartja, hogy egy önkormányzati képviselő abban a körzetben éljen, amelyet képvisel a közgyűlésben. “Egy önkormányzati képviselő ne a világ nagy problémáit, vagy országos gondokat akarjon megoldani, hanem koncentráljon a helyiek érdekeire, és mindig a többségi akaratot képviselje döntései során a Városházán!” – fejtette ki Lichtenstein Raymond.
Elmondása szerint az elmúlt években jó kapcsolatot alakított ki a helyi rendvédelmi szervekkel. Megválasztása esetén velük együttműködve kívánná felmérni a városrész közbiztonsági gócpontjait. Emellett visszahozná a seriff-rendszert Tóth-Szántai Józsefhez hasonlóan. Tervei között szerepel, hogy segítse a közvetlen kapcsolat kialakítását a lakosság és a rendvédelmi szervek között. Fontosnak tartja a közösségi programok és események szervezését, támogatását. Ebben már van is tapasztalata, korábban a Kapuzörgetők program keretében rendszeresen szervezett közösségi eseményeket. Ezek mellett fontosnak tartja a környezetvédelmet, így évente szemétszedési akciót szervezne, valamint a zöldterületek karbantartaná.

A választókerületben indulni kívánt még Blau Virág az MKKP jelöltje, illetve Fülöp József István a Munkáspárt jelöltje, valamint a Szűcs Mónika a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, de nekik nem sikerült kellő számú érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek