Nehéz hét következik Kazincbarcikán: útlezárás és áramszünet nehezíti a mindennapokat

Megosztás

Egy nagyobb horderejű aszfaltozási munkálat már hétfőn elkezdődik, a hét második felében pedig egy jó hatórás áramszünetre számítsunk Barcikán. Előbbi miatt külön kérik az illetékesek, hogy az érintett területeken semmiképpen se parkoljunk járműveinkkel.

A részletekről a Kolorline.hu tájékoztatásából értesülhettünk. Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, melynek soron következő munkálatai miatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. április 12-én (pénteken) 09:00 és 15:00 óra között felújítási, karbantartási munkát végez a következő helyszíneken:

Kossuth út 19. és 43. szám között
Kenyérgyár út 2. és 3. szám alatt


A munkavégzés időtartama során a villamosenergia-szolgáltatás szünetel. Amennyiben az ÉMÁSZ a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezi, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsolja.

De ez még nem minden, hétfőtől részleges útlezárás következik aszfaltozás miatt. Leglátványosabb szakaszához érkezett a Tóth Árpád úton március elején kezdődött útfelújítás. Az aszfaltozás tervezetten április 8-tól 10-ig tart majd, amely érinti a közlekedést a becsatlakozó utakról, valamint a Radnóti Miklós és Móricz Zsigmond terekről is.

Leglátványosabb szakaszához érkezett a Tóth Árpád úton március elején kezdődött útfelújítás. Az aszfaltozás tervezetten április 8-tól 10-ig tart majd, amely érinti a közlekedést a becsatlakozó utakról, valamint a Radnóti Miklós és Móricz Zsigmond terekről is.

A beruházás kivitelezője április 8-án, hétfőn kezdi az út aszfaltozását, mégpedig három ütemben. Elsőként a Jószerencsét és az Egressy út közötti szakasz jobb oldali sávján zajlanak a munkálatok, amelyek egy napig tartanak majd. Április 9-én, kedden az Egressy út és a Móricz Zsigmond tér közötti szakaszon, a másik közlekedési sávban folytatódik az aszfaltozás, míg április 10-én, szerdán az utolsó ütem, a Móricz Zsigmond tér és a Jószerencsét út közötti szakasz még burkolásra váró sávja kap új aszfaltot. 

A munkálatok ideje alatt az autósok félpályás útlezárásra és kézi forgalomirányításra számíthatnak. Miután az aszfaltozás érinti a Tóth Árpád úti kereszteződésekből elérhető utakat, így fontos információ az ott élők vagy ott tartózkodó autósok számára, hogy gépjárműveikkel reggel 7:00 és 18:00 óra között csak korlátozással tudnak kijutni a Tóth Árpád útra.

A kivitelező ezért azt kéri az érintettektől, hogy lehetőség szerint NE parkoljanak az érintett területen, ha mégis, akkor számoljanak azzal, hogy a ki- és a bejutás a munkálatoktól függően akár 20-30 percet is igénybe vehet. Térképes segítség:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek