Még egy kis tavasz, aztán hétvégére ismét visszatér a nyárias meleg Borsodba

Megosztás

Április elején nem feltétlenül szokványos a 25-28, akár 30 fokos meleg időjárás Magyarországon, de az elmúlt hétvégéhez hasonlóan a délies áramlás átveszi az irányítást. Remélhetőleg, most sivatagi homok nélkül, de újra elővehetjük a napszemüvegeket.

A hét elején jócskán visszaesett a hőmérséklet a hidegfront mögött, nyárból visszatértünk az ilyenkor megszokott tavaszias időjáráshoz.

Péntekig marad is az áprilisi tavasz, délutánonként 20 fok közelében alakul a hőmérséklet, emellett időnként csapadék is előfordulhat, de nem mindenhol fog esni. Szerdán nyugaton, délnyugaton, csütörtökön északnyugaton és északon, északkeleten, majd éjjel egy gyenge hidegfront hatására több helyen alakulhat ki eső, zápor, csütörtökön néhol zivatar. A szél még gyakran lesz élénk, erős.

Hétvégére aztán déliesre forduló áramlással meleg, száraz levegő érkezik fölénk. Sokat fog sütni a nap, délutánonként újra egyre többfelé elérjük, meghaladjuk majd a 25 fokot. Az esernyőket, tavaszi dzsekiket eltehetjük, helyette elég lesz egy póló, napszemüveg. A nyárias április a jövő hét első napjaiban is kitart – prognosztizálja az Időkép.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek