Ok nélkül gyilkolt meg a miskolci férfi két embert is, életfogytiglant kapott

Megosztás

Minden ok nélkül ölt meg egy hónapon belül két embert is a miskolci elkövető, egyáltalán nem tudta megindokolni tettét. A biztonság kedvéért még egy kifosztás is az ő lelkén száradt, de az egy harmadik ügy.

A vádlott 2020 augusztusában megismerkedett egy férfival, akivel együtt italozott, majd ismeretlen okból elhatározta, hogy megöli. Miskolc hétvégi házas övezetében bemásztak egy kertbe, ahol a vádlott egy karóval agyonverte.

Alig egy hónappal később, szeptember 11-én a vádlott együtt italozott egy férfival, majd másnap hajnalban mintegy 50 késszúrással meggyilkolta, a holttestet ágyneműbe csomagolta, és kútba dobta. Ugyanebben a hónapban a férfi egy alvó embertől elvette pénzét és igazolványait. 

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette, valamint okirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A férfi legkorábban 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az RTL Híradó riportja a tárgyalásról:

Súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy az eljárás során a sértett más személyt hamisan vádolt a bűncselekmény elkövetésével, és feltételes szabadulását követő rövid időn belül követte el a bűncselekményeket.

Súlyosító körülményként értékelték az élet elleni bűncselekmény többszörös minősültségét, a vádlott csavargó, munkakerülő életmódját, önhibából eredő ittas állapotát, gátlástalan elkövetési módját, valamint annak tényét, hogy megbánást egyáltalán nem tanúsított. Az ítélet egyelőre nem jogerős, legkorábban 40 év múlva szabadulhat a kettős gyilkos, de a védelem máris fellebbezett az ítélet ellen. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek