Kerti hősugárzó: tényleg szükség van rá?

Megosztás

Amikor a teraszon való pihenésről, főzésről, ejtőzésről van szó, akkor azonnal a nyár jut eszünkbe. Pedig a kültéri nappalit nemcsak ekkor használhatjuk. A tavaszi és az őszi időszakban vannak olyan napok, amikor nem esik, nem fúj a szél, és szívesen kimennénk egy kicsit olvasni vagy beszélgetni. A hidegebb levegő azonban megakadályoz bennünket ebben. A kültéri fűtésbe való befektetés viszont remek módja annak, hogy az év bármely napján kiélvezhessük a napsugarakat és madarak csicsergésének hangját. Vajon tényleg szükség van rá? Ha igen, akkor milyen típust érdemes választani?

Hősugárzó a teraszra

A Kulteributorok.hu kerti hősugárzóit hőteljesítmény, használat, valamint stílus alapján lehet besorolni. Minden kétséget kizáróan a legstílusosabb megoldás a gázüzemű változat műrattan bevonattal, aminél szebbet biztosan nem találunk a piacon. Formáját illetően egy elegáns utcai lámpára hasonlít, de ennél azért jóval többre képes. Előnye például, hogy időjárásálló, jól bírja a magas UV-sugárzást, műrattan bevonata tartós és időtállló. Könnyen tisztítható, ami miatt máris sok embert megnyert magának.

Működése PB gázpalackkal történik, amihez egy egyszerű piezo gyújtást szereltek be. Kiváló választás kültéri konyhákhoz, teraszokra, félig nyitott terek felmelegítésére, emellett a komfortosság megteremtésére. Opcionális nyomásszabályozóval kapható, nem beszélve a palacktároló szekrényről, ami miatt kifejezetten stílusos megjelenésű. Biztonságosan használható gyermekes családokban, hiszen borulásérzékelővel rendelkezik.

Mikor jöhet jól egy elektromos változat?

A másik lehetőség, hogy elektromos hősugárzót szerzünk be. Az általános megjelenésű modellek között az LO-1620-as egy kifejezetten modern, stílusos dizájnt kapott, ennek hála pedig bárhol jól mutathat. Az alumínium és a műanyag kombinációja időjárásálló, garantáltan évekig bírja majd a strapát. A teljes szabadtéri területek és nyitott teraszok melegítésére és komfortossá tételére szolgál.

Különlegességét az állítható magassága adja, de még a fej dőlésszöge is megváltoztatható. A 2kW fűtőteljesítménnyel, valamint a két fokozatú állíthatóságával pedig az egyik legnépszerűbb teraszmelegítő, amit kapni lehet. Távirányítóval rendelkezik, így még azért sem kell felkelni a kényelmes kanapéról, hogy magasabb fokozatra állítsuk.

Mit kell tudni a hősugárzókról?

Végül pedig ejtsünk pár szót ezekről az eszközökről. A hősugárzók nagy része 8 és 25 négyzetméter közötti területet képes felfűteni. Nem véletlenül használják őket gyakran nyitott éttermekben és bárokban.

Másik fontos kérdés, hogy vízállóak-e. Ennek kapcsán fontos megemlíteni, hogy a törvény által előírt IP besorolás alapján minden kültéri fűtőtest vízálló és esőálló. Nyugodtan használhatjuk az esőben, de nem árt rá védőburkolatot tenni, így megvédhetjük a felületét, kevésbé lesz rozsdásodásra hajlamos.

Kapcsolódó cikkek