Húsz autót tört fel Miskolcon a fiatal, az óvatlan tulajdonosok sokat segítettek

Megosztás

Számos esetben nem is volt éppen nehéz dolga a 21 éves elkövetőnek, hiszen a kocsikat a tulajdonosok sokszor nyitva hagyták. A tolvaj köszönte szépen és minden értéket vitt, ami mozdítható volt.

Pálinkát, pénzt meg mindent is vitt az autókból az a tolvaj, aki Miskolcon 20 autót feltört vagy megpróbált feltörniadta hírül a BAZ megyei rendőrkapitányság. A 21 éves férfi több esetben a nyitva hagyott autókból vitt el különféle értékeket, iratokat, pénzt, szemüveget, szerszámokat, ruhaneműket vagy éppen pálinkát. A Miskolci Rendőrkapitányság a lopás, illetve annak kísérlete miatt folytatott nyomozását lezárta, az iratokat, pedig megküldte az ügyészségnek.

A rendőrség mottója ezzel kapcsolatban, hogy “csak a kocsiban ne”!
A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne hagyják az indítókulcsot a kocsiban! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek