A gyerekszobát díszítsd a gyermeked kedvenc figuráival!

Megosztás

A gyerekszoba a kicsi birodalma, ezért olyanná kell formálni a helyet, amiben a gyerkőc jól érzi magát, ami inspirálja és boldoggá teszi. Nagyon fontos, hogy milyen környezet veszi körbe, hiszen ebben tölti a napjait, ezek fejlesztik.

A gyerekszobát először a szülők alakítják ki, majd ahogy nő a csöppség, egyre inkább a saját ízlése fog felülkerekedni. Megismer különböző mesefigurákat, akik a kedvencévé válnak, és azt szeretné, hogy ezek vegyék körül. Nem véletlen, hogy az ágyneműn, függönyön, ruhákon és a fali dekorációkon is számtalan kedvelt figurát találhatunk.

Hogyan tudod formálni a kicsi ízlését?

Rendkívül fontos, hogy a gyermek mindig a saját korosztályának és fejlettségének megfelelő meséket hallgasson. A Zsolna és az Eozingyár az óvodás korosztálynak készült mesekönyv, a Meseweb dekorációs termékei segítségével pedig a gyermekszoba falaira is eljuttathatod a főszereplőket.

Ez a könyv egy olyan izgalmas történetet tartalmaz, amely le fogja kötni a lurkó figyelmét, a gazdag illusztrációk pedig rajzolásra inspirálják őt.

Miért érdemes megismerni ezt a mesekönyvet?

Egy mesekönyv esetében lényeges, hogy a benne lévő történet érdekes legyen, legyenek benne bámulatos és figyelemfelkeltő mesehősök. Emellett lehessen azonosulni a szereplőkkel, bővelkedjen izgalmas kalandokban, és természetesen a történet végén győzzön a jó. Legyen tanulságos és lehessen beszélgetni róla.

A Zsolna és az Eozingyár ezeknek a feltételeknek megfelel, sőt, ennél még több is! A történet ugyanis a pécsi Zsolnay-negyedben játszódik, az Eozingyár pedig nem más, mint maga Zsolnay porcelángyár, melynek Zsolna, a kislány a megmentésére siet.

Az eozin egy magyar találmány!

Amikor Zsolnay Vilmos 1865-ben átvette testvérétől a kis, kezdetleges kerámia manufaktúrát, még nem lehetett megjósolni azt, hogy ő és fia világhírnévre fognak szert tenni. Mindezt pedig a kitartó munkának és a remek üzleti érzéküknek köszönhették, na, meg annak, hogy Vilmos és kutatócsapata hosszú kísérletezések során kifejlesztették az eozin technológiát, melynek következtében a Zsolnay porcelán egyedi és különleges zöldessárga fényes és színjátszós színeket kapott.

A Zsolnay-negyedet nemrégiben teljesen felújították, és állandó, valamint időszakos programok, tárlatok és planetárium is várja itt a gyermekeket és a felnőtteket. Magát a gyárat is meg lehet tekinteni.

A Zsolna és az Eozingyár szereplői

Zsolna mellett a történetben megismerheted Palibút, a kalapos alakot, Vilmost, a varázslófiút, Pirogránitot, a jószívű és bátor oroszlánt, valamint a manókat, akik a gyárban dolgoznak. Zsolna az útja során sok-sok barátot szerez, ha pedig a gyermeked is megkedvelte a könyvet, akkor a gyerekszoba falait is díszítheted ezekkel a szereplőkkel, mivel őket fából készült változatban meg is lehet vásárolni a Meseweb oldalán.

A gyermek szobáját mindig úgy alakítsd ki, hogy vedd figyelembe a kívánságait. Ha vannak kedvenc mesehősei, akkor jelenítsd meg azokat, ez ugyanis inspirálni fogja őt.

Kapcsolódó cikkek