Hoppá, Szergej Kuznyecovot azonnali hatállyal menesztette a DVTK – frissítve

Megosztás

Sokan kedvelték, de nagyon sokan kritizálták is a vezetőedzőt, akivel a Diósgyőr ismét feljutott az első osztályba. Most azonban a klubvezetés szerint a szakember szembefordult a DVTK értékeivel, így azonnal jött is az edzőváltás.

Kuznyecov Szergej távozik Diósgyőrből, a csapatot Debrecenben Simon Miklós a DVTK LSA szakmai igazgatója irányítja az OTP Bank Liga 18. fordulójában – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

– Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni – mondta dr. Magyar Mátyás, a klub tulajdonosa. 

– Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért – folytatta a tulajdonos. – Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.

– A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt – szögezte le, – és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges. A csapat az előző bajnokság végén visszatért az élvonalba, hiszen rekord pontszámmal nyertük meg a Merkantil Bank Ligát, és idén a célkitűzéseknek megfelelően szerepel a az OTP Bank Ligában. Kijelenthetjük, a DVTK költségvetése, a klub idei céljai és a csapat őszi teljesítménye összhangban áll egymással. 

– Mi két lábbal a földön állunk, ismerjük a magyar futball realitásait, a magyar futballt körülvevő gazdasági környezetet. Tudjuk, hogy melyek a DVTK hosszútávú érdekei, céljai. Ezek alapján határoztuk meg a célkitűzéseket, és ezek alapján tartunk megfelelő szinten az építkezésben. 

– Köszönjük Szergej Kuznyecovnak a klubért tett erőfeszítéseit és munkáját, a Merkantil Bank Ligában szerzett aranyérmet. További sok sikert kívánunk neki! – zárta szavait dr. Magyar Mátyás. A csütörtöki edzést Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója vezeti, és az OTP Bank Liga 18. fordulójában Debrecenben is ő ül a kispadra – tájékoztatott a sportigazgató.

Frissítés:

A DVTK azóta arról is tájékoztatta a szurkolókat, hogy ki irányítja a csapatot addig, amíg megtalálják Kuznyecov utódját. A klub közleménye szerint már csütörtökön Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója tartja az edzést és ő foglalhatja el majd a diósgyőri kispadot is a következő bajnoki mérkőzésen, amikor Debrecenbe látogat a csapat.

Simon Miklós labdarúgóként az MTK utánpótlás együttesében kezdett, majd ezt követően 1998-tól 2001-ig erősítette a REAC együttesét. Később Ausztriába igazolt és a harmadik ligában szereplő Askö Horitschon játékosa volt egészen 2005-ig. Labdarúgó pályafutását követően utánpótlás edzőként kezdett tevékenykedni. 2023. június 14-től lett a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek