Hetvenéves hagyományt éleszt fel a Kossuth – elindul az óvodai nevelők képzése

Megosztás

A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium palettáján nem először találunk hasonló képzést: előbb tanítóképző, majd óvónőképző is működött falai között.

A több mint száz éves múlttal rendelkező intézmény  2024/2025-ös tanévtől kezdődően óvodai nevelő okleveles technikus képzést indít. Az intézmény bízik abban, hogy az új képzés eredményeként elkötelezett, szakmailag felkészült fiatal munkavállalók segíthetik majd a következő generációk óvodai nevelését, és egyben hozzájárulnak a jelenlegi szakemberhiány okozta nehézségek megoldásához is.

Mint írják, az óvodai nevelők a diplomás óvodapedagógusok munkáját segítik, velük szoros együttműködésben érdemben tudnak részt venni az óvodások nevelésében és fejlesztésében, az értelmi- és egészségfejlesztésüket szolgáló mindennapos nevelési tevékenységek elvégzésében. Az egyes nevelési feladatok megtervezése, megszervezése, valamint a magasabb szintű szakmai ismereteket igénylő feladatok ellátása továbbra is a felsőfokú végzettségű óvodapedagógusok feladata lesz.

A képzés ötéves (vagy érettségi birtokában kétéves), kifejezetten gyakorlatorientált szakmai oktatásban lesz megszerezhető, és az óvodai nevelők által ellátandó feladatokhoz szükséges – szakmai, módszertani – kompetenciák elsajátítására irányul.

Pár nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Miskolci Egyetem is sok újdonsággal várja a hallgatóit, például a jövőben űrmérnöki mesterképzésre is jelentkezhetünk.

Fotót: Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek