Már a múlté a tíz nappal ezelőtti bükki hidegrekord, nagyon erősen fagyott

Megosztás

Január tizedikén még mínusz 23 fokkal hozta a szezon hidegrekordját a Bükk. Ezt jelentősen alulmúlta a mai hajnal, mélyebbre süllyedt, este kilenc óra körül például alig 1-1,5 óra leforgása alatt 12-13 fokot zuhant a hőmérséklet. De a mélypontokat hajnalban érte el.

Igaz, ez az év ezen időszakában egyáltalán nem meglepő néhány bükki töbörben, a Mohos-töbörnél mérték a leghidegebbet hajnalban, közel mínusz 25 fokot. Az időjárási körülmények úgy alakultak, hogy egészen mélyre zuhant a hőmérséklet.

 A front havat is hozott, a Bükk-fennsíkot néhány centiméteres hóréteg takarja. A késő esti órákban beálló derült, szélcsendes időjárásnak is köszönhetően a léghőmérséklet kerekített egészen mínusz 24,9 Celsius fokig csökkent a Miskolci Egyetem-Földrajz-Geoinformatika Intézete által monitorozott Mohos-töbörben, a reggeli órákban. Megjegyezték, hogy a Kerékgyártó Róbert által monitorozott Vörösmeteor-töbörben is nagyon hideg, mínusz 23,5 Celsius-fokos hőmérséklet mellett állt be a reggeli minimumhőmérséklet.

A következő napokban további hidegrekordokra számíthatunk, nagyon hideg hajnalok lesznek. A jelenlegi értékek ugyanis igen messze járnak még attól, amit közel három évvel ezelőtt mértek a Bükk-fennsíkon, mínusz 35 fok alá süllyedt a hőmérséklet és még a víz is megfagyott röptében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek