Hát mi történt itt? Teljesen leomlott az ózdi ház fala – ijesztő események az ünnepek alatt

Megosztás

Még karácsony napján riasztották a tűzoltókat ehhez az összeomlott falú házhoz, hatalmas szerencse, hogy nem sérült meg senki. Az omlás oka egyelőre ismeretlen.

Karácsony három napja alatt 461-szer volt szükség a lánglovagokra. 104 esetben oltottak tüzet, 357 műszaki mentést végeztek. Tizenhárom otthon vált lakhatatlanná, ketten nem élték túl a tűzesetet. Erről számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beavatkozó állománya is mozgalmas időszakon van túl, de a vonulások nem hozhatók összefüggésbe az ilyenkor szokványos karácsonyi tűzesetekkel vagy petárdázással – adta hírül az Ózd.hu.

„Számos káresethez vonultak. Ennek a túlnyomó többsége műszaki mentés volt. Közúti baleset, szén-monoxid mérgezés, illetve szén-monoxid szivárgás, lakásba való behatolás, eltűnt személyek utáni kutatás. Ami megdöbbentő, hogy a tűzesetek közt a karácsonyi ünnepkörben is szárazfűtűzhöz vonultak egységeink, ami azért lássuk be, hogy nem időszerű” – mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Arlóban és Putnokon is leégett pár tized hektár terület. December 26-án, hajnali két órakor az Akácos útról egy férfi tett bejelentést, miszerint az édesapja eltűnt, már mindenhol kereste. Az eset érdekessége, hogy az egyenruhások végül az otthonában akadtak rá a családfőre. Egy nappal korábban pedig az egyik, a Csépányi úton található ingatlanhoz hívták őket, ahol teljesen összeomlott a ház fala és ez okozott riadalmat. Itt nem sérült meg senki. Az ünnepek kiemelt időszaknak számítanak riasztások szempontjából. Tágabb és szűkebb környezetünkben is akadt dolga az éppen szolgálatot teljesítő egyenruhásoknak, főleg megelőzés szempontjából.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek