Gyilkosságba torkollott a vita és a családon belüli bántalmazás Nagycsécsen – frissítve!

Megosztás

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

Halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nagycsécsi férfival szemben – számolt be róla honlapján a rendőrség.

A gyanúsított 2023. december 6-án az éjszakai órákban – egy vitát követően – nagycsécsi lakásukban bántalmazta élettársát, aki ennek következtében elhunyt.

A férfi a tragédiáról másnap értesítette egy ismerősét, amelyet követően a nyomozók a gyanúsítottat a helyszínen elfogták, majd kihallgatását követően – melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte – őrizetbe is vették.

FRISSÍTÉS: A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A Miskolci Törvényszék közleményéből további részletek is kiderülnek az emberölésről: a rendelkezésre álló adatok szerint az éjszakai órákban érkezett haza munkából a sértett, majd a felébredő gyanúsított kiabálni kezdett vele és kérdőre vonta őt egy aznap kapott idézés kapcsán.

A nő válaszát a terhelt nem hitte el, ezért az ágyon mellette ülő sértettet ütlegelni kezdte, e cselekménye mintegy fél órán át tartott. A sértett még kért egy pohár vizet, a terhelt vitt neki, majd befeküdt az ágyba a nő mellé. A hajnali órákban a férfi észlelte, hogy a mellette fekvő sértett nem lélegzik, azonban a halál megállapítását követően elaludt, másnap a megszokott napi rutin szerint végezte dolgát, délután pedig ismét lefeküdt a sértett holtteste mellé.

A férfit a délutáni órákban fogták el a rendőrök, amikor üzenetváltások és telefonhívások alapján több ismerős is attól tartott, hogy a sértettel valami történhetett.

Nem ez volt az egyetlen emberölés Borsodban a héten: egy parasznyai férfi szintén Mikulás napján késelte halálra a sógorát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek