Lehoczki László támogatói nyílt levélben fordultak a miskolci városvezetéshez

Megosztás

Nyílt levélben fordult a miskolci városvezetéshez Lehoczki László és a Spider Mentőcsoport civil támogatói, melyben szeretnének tisztázni néhány fontos kérdést, többek között azt, hogy miért zárták ki Lehoczki Lászlót az általa felépített gyakorlópályáról.

Lehoczki László álmodta meg és alapította a Spider Mentőcsoportot 1992-ben, amely egy marék önkéntesből álló csapat, akik önkéntesen, politikától és politikusoktól teljesen mentesen embereket és állatokat) mentenek – áll a Borsod24-hez elküldött dokumentumban.


A nyílt levélben azt írták, hogy a mentés nem olcsó mulatság így Miskolc város vezetése által 1990-es évek végén létrejött a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány melynek feladata, hogy a mentőcsoportot támogassa és az adományokat hivatalosan begyűjtse a csapat részére, amelyből a mentőcsoport eredményesen tud működni. “2016-ban jött létre a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület melynek szintén a fentebb említett támogatás lenne a feladata, kötelessége, azaz a Spider Mentőcsoport (melyet Lehoczki álmodott meg és hozott létre) támogatása” – fogalmaztak.

Az évek során a Lehoczki László által „fémjelzett” és azonosított Spider Mentőcsoport több tízmillió forint értékben gyűjtött adományokat melyekből a mentésekhez szükséges felszerelések lettek vásárolva valamint felépített egy gyakorlópályát Miskolcon ahol a mentésekhez elengedhetetlen gyakorlatokat tudták végezni.

Az emberek ezrei ajánlották fel az adó 1%-ot Lehoczki Lászlónak (és nem másnak) azaz Spider Mentőcsoportnak. A sajtóból mindenki értesült arról, hogy a Lehoczki László által megálmodott és alapított mentőcsoport támogatása 2 éve gyakorlatilag egyik napról a másikra megszűnt.

A nyílt levél megfogalmazói szerint elzártak tőle a felszereléseket kizárták a gyakorlópályáról, a rendőrség nem szól neki, így saját zsebből fizeti a mentéseit, amikor állampolgárok felkérik. Indok és magyarázat a mai napig nincs. Természetesen a támogatások azóta is érkeztek melyet Lehoczki nevével, fotóival és kutyái fotójával „koldultak” és melyből Lehoczki és csapata egy fillért sem látott.

“Mindezek fényében muszáj feltenni a következő kérdéseket Miskolc Város Vezetésének, és kivétel nélkül minden képviselőnek, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány Kuratóriumi Elnökének és a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület elnökének, melyre nyílt egyenes válaszokat várunk:


Miért zárták ki Lehoczki Lászlót az általa felépített gyakorlópályáról és miért zártak el tőle a több tízmillió forint értékű, a mentésekhez szükséges eszközöket melyek nagy részét Ő maga „koldulta” össze az emberi életek mentéséhez?
Ki (és/vagy kinek az utasítására) zárta ki Lehoczkit a pályáról és ki zárta el a felszereléseket előle továbbá ki és mire használja a gyakorlópályát és ezeket az eszközöket?
Miért nem kap Lehoczki László azokból a támogatásokból egy vasat sem melyet az emberek neki adományoznak és/vagy adományoztak?
Miért nem értesítik a rendőrök Lehoczki Lászlót és embereit egy eltűnt személy kutatása esetén helyette más, olyan embereknek szólnak, akiknek tulajdonképpen semmi közük az eredeti es meghamisíthatatlan Spider Mentőcsoporthoz?”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek