Jövő hétfőtől apró módosításokkal finomítják a miskolci tömegközlekedési menetrendet

Megosztás

Főként az iskolába és a munkába való eljutás segítését célozzák a néhány nap múlva érkező finomhangolások.

Október 14-én lépett életbe az új menetrend a miskolci tömegközlekedésben, most viszont néhány ponton finomhangolják ennek részleteit. A módosítások december 4-től, azaz hétfőtől lépnek majd életbe az eddig összegyűjtött tapasztalatok alapján – árulta el a Minap.hu portálnak Kiss Péter, a polgármesteri hivatal Közlekedésszervező Osztályának vezetője.

A jövő héttől bevezetendő finomhangolási csomag elsősorban a munkába és az iskolákba történő eljutások javítását célozza, viszont az osztályvezető szerint a jövő év első felében további fejlesztések is várhatók, melyeken már jelenleg is dolgoznak a Közlekedésszervező Osztály munkatársai.

Ami a konkrétumokat illeti: a jövőben munkanapokon reggel 6-kor 1-es járat helyett 54-es fog indulni Felső-Majláthról, aminek köszönhetően a megyei központi kórház és a Repülőtér/Bosch felé 15 percesre sűrűsödik az átszállásmentes eljutási lehetőségek gyakorisága.

– Hajnalban, 04:20-kor az Avas kilátótól plusz egy 935-ös járat fog indulni, mellyel az Avasról közvetlenül elérhető lesz a belváros, a Búza tér és a Tiszai pályaudvar is. Szintén a kora reggeli munkakezdésekhez igazodva Miskolctapolcáról 10 perccel korábban, 04:35-kor fog indulni az első 20-as járat – sorolta.

Kiss Péter elmondása szerint jövő hétfőtől még sűrűbbé válik a közlekedés munkanapokon reggel 6 és 7, valamint délután 1 és 2 óra között; a reggeli időszakban 15 perc helyett 10 percenként indulnak majd a Perecesre járó6-os buszok. „Hétvégén reggel pedig hozzáigazítjuk a járatokat a műszakváltások idején közlekedő 53-as és 54-es járatokhoz, valamint eggyel növekszik a fordulószám is” – tette hozzá.

– A Joyson és az az Auchan Dél áruház környékének megfelelőbb kiszolgálása érdekében módosul több 43-as és 44-es járat indulási időpontja. A Mechatronikai Parkból új 240-es járat indul 14:45-kor. Korán reggel egyes 39-es járatok a Diósgyőri Ipari Park és Diósgyőri Kórház érintésével fognak közlekedni, míg délután négy óra után a mainál eggyel több járat fogja érinteni az Egyetemváros végállomást – ismertette a munkáltatók kérésére bevezetendő változtatásokat az osztályvezető.

Továbbá, az iskola- és munkakezdési igényekhez igazodóan, a reggeli időszakban módosul néhány 3A-s és 24-es járat indulási időpontja. Például a Repülőtérről a mainál 10 perccel később, 07:10-kor, a Középszer utcai végpontról pedig 07:40-kor fog 24-es járat indulni, míg a Berzsenyi Dániel utcai végpontról 10 perccel korábban, 07:29-kor fog 3A-s járat indulni. Továbbá a Középszer utcai végpontról a 18 órai műszakváltáshoz igazítottan, 16:50-kor is fog 24-es járat indulni.

Számos helyen javulnak a csatlakozási és az átszállási lehetőségek is, ezeket néhány perces időpont-korrekciókkal vagy újabb garantált csatalakozások betervezésével valósítják meg. Többek között a reggel 06:15-kor a Repülőtér/Bosch végállomásról induló 54-es busz garantáltan meg fogja várni a Mechatronikai Park felől érkező 240-as járatot, a 05:15-kor Hűtőház felé induló 8-as járat a Tiszai pályaudvaron pedig a Berekalja felől érkező 21-es járatot. Továbbá, a Búza térről 05:22-kor induló 44-es járat a Szirmáról érkező 3-as járathoz fog csatlakozást biztosítani.

Forrás és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek