Gyász: elhunyt Mester András, Miskolc híres tanára

Megosztás

Pályája során végig Miskolcon dolgozott, korábban számos díjban részesült, 70 éves volt.

Külön nekrológot szánt Mester Andrásnak Veres Pál polgármester a közösségi médiában.

🏴Szomorúan értesültem róla, hogy életének 71. évében elhunyt Mester András matematika–fizika szakos tanár, tankönyvszerző.

András tanári pályája során végig Miskolcon dolgozott. A többi közt tanított a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolában és a Diósgyőri Gimnáziumban. A Városi Pedagógiai Intézetben fizika szaktanácsadóként tevékenykedett. Szerepet vállalt az Eötvös Loránd Fizikai Társulatban, több szakmai szervezetben vezető tisztséget töltött be. Szervezte a fizikatanári ankétokat és műhelyfoglalkozásokat vezetett, megyei és országos fizikaversenyeken zsűrizett.

1994-es CERN-beli továbbképzést követően kezdett foglalkozni a részecskefizika népszerűsítésével, és megkapta a CERN középiskolai tanárok számára kiírt nyári kutatási ösztöndíját. Ottani tapasztalatairól számos előadást tartott és cikket írt. 2001-től a Magyar Nukleáris Társaság Tanári Szakcsoportjának elnökségi tagja, majd elnöke. Évek óta egyik szervezője volt a középiskolások számára szervezett Nukleáris Szaktábor elnevezésű rendezvényeknek.

Tevékenységét a többi közt Ericsson-díjjal, Szilárd Leó-díjjal, Vándorplakettel, Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel és a Rátz Tanár Úr-életműdíjjal ismerte el a szakma.

Miskolc városa idén Pedagógiai díjjal ismerte el munkásságát, nekem pedig abban a szerencsében volt részem, hogy személyesen is ismerhettem. Elvesztése pótolhatatlan veszteség a pedagógus társadalomnak.

Őszinte részvétem a gyászoló családnak! 🖤” – írta Veres Pál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek