Encsen is lehet igényelni tűzifa támogatást

Megosztás

Ugyan a Belügyminisztérium tűzifa programjában nem vehet részt a település, mert lakossága meghaladja az 5000 főt, mégis lehet igényelni szociális alapon tűzifa támogatást – erről tájékoztatott a város polgármestere, Mikola Gergely Facebook oldalán.

Annak ellenére, hogy a Belügyminisztérium nem segít a városnak, az önkormányzat úgy döntött, hogy a 2023. évi költségvetése terhére, a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig tűzifa támogatást kíván nyújtani, az arra szociálisan rászoruló családok részére.

A kérelmet az önkormányzat által vezetett lakcímnyilvántartás szerinti lakcímenként lehet benyújtani. Azonos lakcímen élő több család esetén csak egy kérelem nyújtható be.

Tüzifa támogatásra – a rendelkezésre álló költségvetési keretösszeg erejéig – azok a személyek jogosultak, akik fatüzelésű fűtőberendezéssel rendelkeznek, és akiknek az egy főre eső jövedelem nettó összege nem haladja meg családos esetén a 85.500.-Ft-ot, egyedülálló esetében pedig 142.500.-Ft-ot.

Az igénylés további részleteiről és módjáról, ide kattintva tájékozódhat.

Encs amellett, hogy segít a rászorulóknak, remek adventi programokkal is kedveskedik a város lakosainak. Az adventi programokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kapcsolódó cikkek