Üzemeltető kerestetik: pályázni lehet az Avasi Kilátóra

Megosztás

Egy kifejezetten izgalmas turisztikai projekt indult el Miskolcon. Az önkormányzat úgy döntött, az éppen felújítás alatt álló Avasi Kilátó leendő üzemeltetőjét ugyanis pályázat útján keresi meg. Hosszú előkészítő munka után a napokban jelent meg a kiírás és a verseny akár már a következő hetekben eldőlhet.

A kilátó felújítása idén márciusban kezdődött, akkor az ígéretek szerint november 15-re kellett volna elkészülnie.

Jelenleg ugyan az építési munkálatok még folyamatban vannak, ugyanakkor kiírásra került a pályázat a turisztikai egység üzemeltetésére.

Mindezek mellett az építkezés továbbra is jó ütemben halad, ezt egyebek még a városban ellenzékben lévő Fidesz-frakció is elismerte. A munkálatok már a végéhez közelednek, a jelenlegi információk szerint még év végéig megnyílhat az elkészült kilátó.

A terület története egészen 1906-ig nyúl vissza, II.Rákóczi Ferenc tiszteletére épült ott egy torony, a ma is ismert állandó kilátó ugyanakkor 1963-ban, hatvan évvel ezelőtt létesült Hoffer és Vörös György tervei alapján. Az épületet a mai napig korához képest modernek tartják építészek, viszont a felújítás már égetővé vált.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek