Megállapodott a DK és az MSZP, Kazincbarcikán is megvan a közös polgármesterjelölt

Megosztás

Meglepetés nem történt: a jelenlegi városvezetőt, Szitka Pétert indítják majd a 2024-es önkormányzati választáson is.

Megszületett a DK-MSZP megállapodás a közös 2024-es polgármester-jelöltekről – írja az ATV. A megállapodás Budapestre és “az egész országban számos településre kiterjed”.

Nagy meglepetés persze nincs, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tudatta: a DK-MSZP szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”. Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

Az atv.hu-hoz eljutott a lista a közös DK-MSZP-s polgármester-jelöltekről, ez alapján egy borsodi város, Kazincbarcika is érintett.

Meglepetés persze Kazincbarcikát illetően sincs: a DK és az MSZP a jelenlegi polgármestert, Szitka Pétert fogja indítani és támogatni a 2024-es önkormányzati választáson.

Szitka 2006 óta tölti be a városvezetői pozíciót Kazincbarcikán, 2019-ben már negyedszer választották meg, így értelemszerűen jövőre is esélyesként indulhat a választáson. Szitka egyébként tavaly a DK árnyékkormányába is bekerült.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek