Továbbra is eladó a Bartók Béla Művelődési Ház

Megosztás

2023 februárjában eladóvá vált az 1936-ban épült Bartók Béla Művelődési Ház. Az épület százhuszonöt millió forintért került meghirdetésre, a jelenlegi állás szerint pedig még nem talált új gazdára.

Az interneten feladott hirdetés szerint a művelődési ház műszaki állapota megfelelő, ugyanakkor szükséges részleges felújítás. Található benne háromszáz fő befogadására képes színháztér, könyvtár, balett-, olvasó- és ifjúsági terem, továbbá klubház is. Nagyobb beruházás 2010-2015 között történt, a meglévő palafedésű tető megtartása mellett, bitumenes zsindelyfedéssel lett ellátva az épület. Ekkor cserélték le a régi nyílászárókat is műanyag, hőszigetelt üvegezésű ablakokra.

Történelme egészen a második világháború előtti időkre nyúlik vissza. Az utcafronti építkezések 1936-ban kezdődtek és egészen 1940-ig tartottak. Az első után egy második épület is felhúzásra került, az az eredeti mögé került elhelyezésre. Az első épület homlokzata azóta sem változott. Az ingatlan a Vasas Szakszervezeti Szövetség tulajdonában van, a művelődési ház egyesületként működött ott. A weboldalukon elérhető bemutatkozásban a következőket írják:

Építését követően az ezredfordulóig tevékenysége és működése szorosan kötődött a Diósgyőri Kohászathoz és az ott dolgozókhoz. A 2. világháborút követően Miskolc város kulturális történetének meghatározó intézménye volt.”

Február óta azonban senki nem döntött úgy, hogy megvásárolja az épületet. Ebben valószínűleg szerepet játszik a meghirdetett ára, ami százhuszonöt millió forint. Ugyanakkor, ha ezt a több, mint ezerkilencszáz négyzetméteres alapterületre vetítjük le, az ingatlan négyzetméterenként hatvanezer forintba kerül.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek