Így reagált a DK miskolci szervezete a Modern Városok Program kivéreztetésére

Megosztás

Az ellenzéki párt szerint nem sok jót hozott a miskolciak életébe a program, valamint hozzáteszik: olyan városvezetésre van szükség, amely megragadja és kiaknázza a pályázati lehetőségeket. Az alábbiakban idézzük a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének közleményét.

Újabb kaput zárt be a Fidesz-kormány Miskolc fejlesztése előtt, egy tollvonással szüntette meg a Modern Városok Programját, mert fejvesztve keresi a pénzt a költségvetési lyukak betömésére – áll a párt közleményében.

A Modern Városok Program – amely élt 2015 és 2023 között – nem sok jót hozott a miskolciak életébe. A hangzatos, nagy reményekkel indult kezdeményezés mára egy fenntarthatatlan Ellipsum élményfürdővé és egy befejezetlen Diósgyőri várrá silányult. Ez a Kriza-korszak hagyatéka: átgondolatlanul, a miskolciak véleményére fittyet hányva szórták a pénzt soha meg nem térülő, elhibázott projektekre.

A program két eleme az e-jegy-rendszer, amely a közlekedés nagy lépése lett volna a digitalizáció világába, valamint az a 600 térfigyelő kamera, amely a biztonságukat szolgálta volna, füstbe ment tervvé vált. 8 év állt a várost vezetők rendelkezésére, hogy ezeket megvalósítsák, ám sem Kriza Ákos, sem Veres Pál nem élt a lehetőséggel. Miskolc számára most elúszott több mint hárommilliárd forint.

A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete úgy értékeli: olyan városvezetésre van szükség, amely megragadja és kiaknázza a pályázati lehetőségeket; képes felelősségteljesen, kompetensen vezetni; rendelkezik azzal a rugalmassággal és gyors reagálási képességgel, amely a rohamosan változó világban elengedhetetlen.

A Demokratikus Koalíció és az LMP választói is szeretnének olyan városban élni, ahol az emberek jóléte nem csupán a hangzatos szavak szintjén elsődleges szempont, és ahol a Fidesz-elit érdekei nem befolyásolják a döntéseket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek