A miskolci buszsofőr gondolkodás nélkül segített egy cukorbeteg utason

Megosztás

Sokan illetik kritikával a miskolci tömegközlekedést és még többen feledkeznek meg arról, hogy a buszsofőrök is emberek és igazi hősként viselkednek, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

A Minap beszámolója szerint Koczák Zsolt, az MVK sofőrje egy októberi reggelen alighogy leparkolt az Auchan buszmegállójában, amikor egy idős hölgy fölkéredzkedett az éppen várakozó üres járatra. Néhány perccel a 44-es indulása előtt világossá vált a férfi számára, hogy az asszony cukorbeteg, inzulinját pedig elfelejtette magával vinni. Zsolt ekkor felajánlotta, hogy még beszalad az áruház előterében lévő süteményes pulthoz, ám a nő erről lebeszélte – ez persze nem jelentette azt, hogy menet közben ne pillantott volna rá félszemmel.

Alig hagyták még el a végállomás környékét, mikor Zsolt azt látta, valamiképp mégis közbe kell avatkoznia. A hejőcsabai megállóban beugrott a szemközti kisboltba. Egy csomag szőlőcukorral tért vissza, aminek köszönhetően az addigra már csaknem bágyadt idős hölgyet pár perccel később nyugodt szívvel tudta a Tapolcai elágazásnál hagyni, a másik járat megérkezéséig.

A 42 éves sofőr azt is elmondta, hogy közel 20 éves pályafutása alatt már nem egyszer előfordult, hogy segítenie kellett egy-egy utasának.

És nálunk sem nem ez volt az első és utolsó pozitív történet a miskolci buszsofőrökről, néhány hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy egy apróság miképpen aranyozza be egy gyanútlan utas hétköznapját.

Ne feledkezzünk meg egymásról, ilyen apróságoktól lesz szép a világ!

Fotó: Kézdi Ákos/Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek