Éheztette őket és ivóvizet sem adott juhainak a borsodi állatkínzó

Megosztás

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt. A gazda az udvaron tartott juhokat nem látta el megfelelő takarmánnyal, egy részük ivóvizet sem kapott, az állatok lesoványodtak, a mélyalmon tartás pedig maradandó sántaságot, vagy a pusztulásukat eredményezhette volna.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő két különböző ingatlanon juhokat tartott. 2020. áprilisától 2021. március közepéig terjedő időszakban az állatokat nem látta el megfelelő minőségű és mennyiségű takarmánnyal, melynek következtében lesoványodtak. Az egyik ingatlanon tartott 20 juh közül 14 állatnak nem volt ivóvize sem, amely kiszáradásukat okozhatta volna.

A telephelyeken külön-külön 11, illetőleg 15 állat esetében a gyenge tápláltság miatt elhullást eredményező hiánybetegségek fellépésével lehetett számolni. A férfi csak rövid időtartamban legeltette a juhokat, mélyalmon tartást alkalmazott az udvaron, szabadon, puha földön lévő állatok körmei ennek okán elégtelenül koptak, a túlnövés eredményeként pedig lábvég deformitás és maradandó sántaság alakult volna ki.

A bánásmód egészében véve lehetőséget adott arra, hogy a juhok maradandó károsodását, vagy pusztulását idézze elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Nemrég egy másik állatkínzásról is beszámoltunk, ott a lovakat éheztették csontsoványra.

(Képünk csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek