Nemzetközi elismerésben részesült a miskolci turizmus

Megosztás

Veres Pál polgármester szerint ezzel nem a célba értek be, hanem biztatást kaptak arra vonatkozóan, hogy jó irányba haladnak.

A 100 legjobb jó gyakorlat közé került Miskolc pályázata a Green Destinations nevű szervezet nemzetközi, fenntartható turizmus témájú versenyén – adta hírül Facebook-oldalán Veres Pál.

A borsodi megyeszékhely polgármestere posztjában egyből leszögezte: “ezzel nem a célba értünk be, hanem biztatást kaptunk, hogy jó irányba haladunk. Ez a díj csak azt mutatja meg, mit csináltunk jól, mik azok a módszerek és irányok, amiket követnünk kell, hogy igazi fenntartható turisztikai célpontjaink legyenek Miskolcon”.

“Büszkék vagyunk az eredményre, gratulálok a pályázat készítőinek és a projekt megvalósítóinak és azt mondom: csak így tovább, hiszen még sok munka vár ránk!” – írta Veres Pál.

Mint a bejegyzésből kiderül, a Green Destinations Top 100 Stories verseny különböző kategóriák szerint évente összegyűjti a fenntartható turizmussal kapcsolatos történeteket és jó gyakorlatokat a világ minden tájáról, annak érdekében, hogy inspiráló példákként oszthasság meg azokat a turisztikai szakemberekkel vagy épp a turistákkal.

“Miskolc pályázata megfelelt a verseny 15 fenntarthatósági alapkritériumának és ezzel jogosulttá vált, hogy nevezzen a best practice (legjobb gyakorlatok) kategóriában is. Városunk a „Miskolc szívének újjáéledése – a Történelmi Avas komplex fejlesztése” című pályaművel nevezett és került a TOP 100-as listára. A verseny eredményhirdetése ma este este zajlott az észtországi Tallinnban, egy nemzetközi szakmai konferencián” – tette hozzá a városvezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek