Erős borsodi szereplés a Nemzetközi V4 Közutas Rodeó Bajnokságon

Megosztás

A sátoraljaújhelyi Szendi Ferenc is ott volt a magyar indulók között, a hetedik helyen végzett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t idén is három útüzemeltető képviselte a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, ezúttal a csehországi Pilzenben zajló nemzetközi rodeó versenyen. Az első helyezett 2023-ban is – immár egymás után harmadjára – a mindössze 30 éves pápai Pintér Gergő lett. A sátoraljaújhelyi Szendi Ferenc és a zalaegerszegi Nagy Zoltán pedig a 7. és 8. helyen végzett – áll a Magyar Közút közleményében.

A magyarországi és a külföldi megmérettetéseken is két kört kellett teljesíteni a pilótáknak, ahol nemcsak a köridők, hanem a hibapontok is számítottak. A rodeó verseny lényege ugyanis, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

Pintér Gergő az elmúlt három évben magabiztosan győzött a cseh, a szlovák és a lengyel versenyzőkkel és honfitársaival szemben is. Idén az első fordulóban a második helyen végzett, de a délutáni körben nemcsak a nap legjobb idejét futotta meg, hanem azt a legkevesebb hibaponttal teljesítette a lassú, de rendkívül technikás pályán.

Szendi Ferenc az első köréhez képest hatalmasat hajrázott, a második fordulóban a negyedik helyet szerezte meg, így összesítettben a 7. helyen végzett.

Míg Nagy Zoltán, aki szintén jobb második kört teljesített, végül a 8. helyet szerezte meg a 12 fős mezőnyben. Így a korábbi évek döntőihez hasonlóan a méretes vándorkupa újra a Közút pápai mérnökségén várhatja a jövő évi nemzetközi viadalt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek