Várhatóan a hétvégén elindítja a távfűtést a MIHŐ

Megosztás

A hétvégére kiadott időjárási előrejelzések ismeretében – amelyek vasárnap éjszakára erőteljes lehűlést mutatnak – a MIHŐ Kft. téli üzemmódba helyezi hőközpontjait. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a külső hőmérséklet indokolja, az épületek belső fűtési rendszerei automatikusan beindulnak.

A fűtés indítását követően a hőközponti szabályozó elektronika folyamatosan a külső hőmérséklethez igazítja a radiátorokban keringtetett víz hőmérsékletét vagy éppen leállítja a keringtetést, ha a nappali melegebb órákban nincs rá szükség – áll a MIHŐ közleményében.

Amennyiben egy társasház mégsem igényli a fűtésszolgáltatást vagy a korábbi évek gyakorlatától eltérő fűtési menetrendet, illetve időprogramot kíván alkalmazni, akkor a közös képviseletén keresztül kérheti a [email protected] e-mail címen.

A fűtés beindításának időszakában, ha a radiátor csörgését, elégtelen üzemét tapasztalják az ügyfelek, akkor elsősorban a közös képviseletet, illetve az épület üzemeltetőjét keressék a felhasználói rendszer zavarának elhárítása érdekében, például légtelenítés vagy nyári karbantartás után zárva maradt szerelvények kinyitása érdekében.

A MIHŐ Kft. javasolja ügyfeleinek, hogy a hőfokszabályozós radiátorok szelepeit tartsák nyitott állásban a rendszerben lévő levegő távozása érdekében, majd a fűtés beindulását követő napokban állítsák azt a kívánt értékre.

Egyéb fogyasztók és külön kezelt intézmények vonatkozásában a fűtésszolgáltatás indítása nem történik meg automatikusan, ezeknél az épületeknél a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indítja el a szolgáltatást a MIHŐ Kft. Amennyiben energiatakarékossági célból fűtési hőmérséklet csökkentést vagy időprogram szerinti éjszakai és hétvégi fűtéscsökkentést (esetleg temperáló fűtést) kívánnak alkalmazni, akkor a szolgáltató javasolja annak a fűtésszolgáltatás megrendelésével egyidejűleg történő jelzését.

Érdekesség, hogy tavaly már szeptember végén elindította a távfűtést a MIHŐ a hamarabb érkező lehűlés okán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek