Ifjúsági világbajnokságra készül a fiatal ózdi sakkozólány

Megosztás

Király Lilla Virág már hét éve játszik, novemberben Olaszországban versenyezhet, ehhez az Ózdi Sakk Sportegyesület szívesen fogadja a támogatásokat.

Király Lilla Virág az Ózdi Sakk Sportegyesület egyik kiemelkedő sportolója. A fiatal sportoló hét éve foglalkozik aktívan a sakkal, a táblajátékot már egészen kicsi korában, az óvodában megkedvelte. A sok edzés és gyakorlás már mindennapi élete részévé vált. Korábban már több versenyen is szép eredményeket ért el.

A napokban az ÓMÉK-Olvasó protokoll termében vett részt edzésen Lilla, az ellenfelei zúttal az egyesület tagjai voltak, akikkel szimultán mérkőzéseket játszott – írja az ozd.hu portál. A tréningen igyekeztek felmérni jelenlegi felkészültségi szintjét. Edzője, Petykó Zoltán hasznos tanácsokkal látta el a ifjakat, és kiemelten figyelt Lillára, hogy mire van még szüksége ahhoz, hogy a bajnoki megmérettetés minél jobban sikerüljön.

Merthogy a lány jelenleg a novemberi ifjúsági világbajnokságra készül, amelyet Olaszországban fognak rendezni. Mint azt Petyzó Zoltán, az Ózdi Sakk Sportegyesület vezetőedzője elmondta: Lilla korábban ért már el Európa-bajnoki ötödik helyezést, a mostani ifi-vb kapcsán pedig különösebb elvárásuk nincs a fiatal sportoló felé, “de azért nyilván szeretnénk, ha minél jobb eredményt érne el”.

„Több edzővel készülök, tanulunk új dolgokat, ismétlünk. Vannak edzőmeccsek, versenyek, melyek más versenyekre felkészítenek” – nyilatkozta Lilla.

A portál hozzáteszi: egy ilyen világversenyen való részvétel mindig jelentős anyagi terhekkel jár, ezért az Ózdi Sakk Sportegyesület szívesen fogadja a támogatásokat, hogy megvalósulhasson a fiatal lány álma.

Az Ózdi TV riportja:

Forrás és fotó: ozd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek