Több mint 1,7 millió forint gyűlt össze Zentének a jótékonysági futáson

Megosztás

A miskolci önkormányzattal összefogva rendeztek negyedik alkalommal jótékonysági futást a beteg gyermekek támogatására.

Mint arról már írtunk, Zente négyéves koráig teljesen egészséges kisfiú volt, majd idén tavasszal – egy súlyos vírusfertőzést követően – aplasztikus anémiát diagnosztizáltak nála, mely teljesen leállította a vérképzését. A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársának kisfia június végén, többnapos kemoterápia után csontvelő-transzplantáción esett át, a donor a két és fél éves kisöccse volt. A sikeres transzplantáció után hazatérhetett a családjához, azonban a teljes gyógyulásig még hosszú az út, Zente ugyanis egy évig nem mehet közösségbe, ezért a család nehéz anyagi helyzetbe került az édesanya kieső jövedelme miatt – írja a Minap.hu.

Az édesapa, Ján Csaba rendőr főtörzsőrmester bajtársai minden támogatást megadnak, hogy Zente mielőbb újra egészséges legyen, ebben a törekvésben partnerre találtak a Supersum Alapítványban, Miskolc város önkormányzatában és a társszervezetekben is, akikkel együtt rendezték meg a szombat délelőtti jótékonysági futást a kis Zentéért.

Veres Pál Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy nagyon sokan eljöttek és részt vettek a jótékonysági akcióban, családok is, kisebb-nagyobb gyermekekkel együtt. „Azt gondolom, természetesnek kellene lennie, hogy ha segítségre van szükség, akkor segíteni kell. És ezt nagyon sokan így érzik Miskolcon is és szerte a világon. Most Zentén és a családján kell segítenünk, aki fiatal kora ellenére máris nagyon sok megpróbáltatáson ment keresztül. Bízom benne, hogy ezzel a jótékonysági futással mi is hozzájárulhatunk az ő gyógyulásához” – mondta a polgármester a Minap.hu tudósítása szerint. Veres Pál egyúttal megköszönte mindenki munkáját, aki részt vett a jótékonysági futás megszervezésben, amelyet a Supersum Alapítvány már negyedszer bonyolított le, beteg gyermekeknek gyűjtve így jelentős támogatásokat.

A szervezők tájékoztatása szerint a 2023 méteres távra több mint ezren regisztráltak és sokan csatlakoztak hozzájuk a helyszínen is. A nevezési díj mindössze kétezer forint volt. Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum Alapítvány vezetője a rendezvény végén közölte: összesen egymillió hétszázötezer forint gyűlt össze, s ebbe még nem számították bele az átutalásokkal érkezett vagy később beérkező adományokat.

Az alapítványon keresztül minden további felajánlást hálásan fogad a család:
Supersum Alapítvány
K&H Bank
10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764 50526972 78881008
Swift kód: OKHB HUHB
Közlemény: ZENTE

Forrás: Minap.hu; Fotó: Kézdi Ákos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek