Telefonos csalók akarták átverni a miskolci hölgyet

Megosztás

A szinte már megszokott történet, a csaló(k) az OTP munkatársának kiadva magunkat hívják fel a gyanútlan számlatulajdonost és megpróbálják személyes adatait kicsalni tőle, hogy utána leürítsék számláját néhány perc alatt. Szerencsére, Sára már nem dőlt be, mi se tegyük.

Hétfői történet, Sz. Sárát próbálták átrázni az élelmes, bár egyre szélesebb körben ismert trükkel. Hogy még szélesebb körben mindenki megismerhesse, ezért is adjuk közzé ismételten, hogy továbbra is vannak csalók, akik ezzel próbálkoznak, sokszor sikeresen.

“Nemrég az OTP-től hívtak, kérdezték, kezdeményeztem-e 200.000 Ft átutalást az imént. Bemondta azt is a hívásnál, hogy rögzítik a hívást. Megkérdeztem, miért telefonon hívnak, mikor az OTP nem szokott. Azt mondta, ő a marketinges, aki figyeli a tranzakciókat. Mondtam, majd bemegyek személyesen és megkérdem az OTP -t, mi volt ez a hívás.

Azt mondta erre, hogy nyugodtan, én letettem a telefont. Nem vártam meg míg próbálkoznak valamivel. A tudakozót kérdeztem azt mondta hogy a szám nem létező” – írta Sára.

Ilyen szám nincs, eleve a számjegyek száma sem stimmel. Ne hagyjuk magunkat átverni, soha ne adjuk ki bankkártyánk a saját magunk személyes adatait az ilyen piti csalóknak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek