Ezeket érdemes tudni a 2023-as Kolorfutásról

Megosztás

Szeptember második felében ismét hódolhatunk hobbinknak Kazincbarcikán. Jótékonyság, erőfelmérés, vagy mindkettő.

Közeledik a 2023-as Kolorfutás közösségi futóalkalma, amely idén új koncepcióra épül. Hogy bárki, aki jótékonykodni vagy akár csak saját maga erőfelmérése okán futni szeretne, annak Viszoczky Sándor főszervező segítségével bemutatjuk a Kolorfutás gyakorlati tudnivalóit, a távokat, a kategóriákat, a versenytípusokat, a frissítőpontokat, valamint azt, hogy mi jár a nevezésért cserébe.

„A fiatalokra, a gyerekekre most különösen összpontosítunk. Azért is vártunk, hogy elkezdődjön a suli, mert így meg tudjuk szólítani az iskolákat is, és a nyaralók nagy többsége is visszatér.”

Az újítással senki sem esik ki a nevezettek köréből. Az ovi- és a sulimaraton mellett megmaradnak a felnőttek hosszabb távjai is, köztük a fiatal felnőtteknek, kezdő futóknak is ajánlott 5,25 km-es Minimaratonnal.

A Kolorfutás, mint kivételes futóalkalom előnyei

A verseny biztosított, zárt pályán zajlik, egészségügyi személyzettel, időméréssel és versenybírói felügyelettel. A nevezők rajtcsomagot kapnak pólóval és egyéb promóciós anyagokkal, befutó éremmel.

A pálya a tavalyival szinte megegyező, csupán az ovisoknak lesz benne változás. A versenyközpont a Fő tér marad, de a rajt és a cél is, és a bevált módon, köröket futnak a versenyzők. A Minimaratonra lett felépítve egy kör 5,25 km hossza, és ebből négyet lefutva már kijön a legmasszívabb félmaraton, a 21 km.

Az útvonal érinti például az Egressy út mellett a Jószerencsét utat is, egészen a temetőnél lévő visszafordítóig. Lesznek a tehermentesítő útvonalakon túl frissítő pontok is az Irinyi iskola előtt és az unikornisos körforgalomnál. Az utóbbit azonban három különböző irányból is érintik a Kolorfutók, így akár háromszor is frissíthetnek. 

A jótékonysági futás már többéves tradíciónak számít a Kolorfutáson. Akik beneveznek, jó, ha tudják, hogy a nevezési díjak összességét idén a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ kapja meg. A főszervező ezért mindenkit biztat az indulásra. Az 1500 méteres távot bárki képes teljesíteni, amely akár le is sétálható.

A nevezéssel kapcsolatban is érdemes pár szót szólni. Az eredményhirdetés szeptember 23-án, 19:30-kor várható, amelyet 20:00-tól ingyenes Azahriah koncert követ majd. Nevezni szeptember 13-ig lehet ITT, utána a rendszer lezár. A szervezők idén is minél többeket várnak a Kolorfutásra, a jótékonysági futásra pedig kiemelten. (via Kolorline.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek