Brutális állatgyilkosság: hangtompítós puskával lőttek agyon egy kutyát Miskolc mellett

Megosztás

Hidegvérrel lőtte ki közvetlen közelről a ketrecben lévő foxit. Állítólag a férfi megrendelésre dolgozik.

Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek agyon egy kutyát Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyik Miskolchoz közeli településén – számolt be róla a Blikk. A történtekről egy helyi lakos értesítette az állatvédőket.

– Úgy tudjuk, a szóban forgó férfi megrendelésre is dolgozik, hol portán belül, hol kívül írtja a kutyákat. Állítólag a kóbor ebek tetemeit fekete zsákokba csomagolva dobja ki más településeken az út mellett. Hogy milyen pozícióban dolgozik, azt nem tudni, de van vadászengedélye. Ezt két-három évvel ezelőtt más okokból kifolyólag bevonták tőle, de azóta már visszakapta – mondta el a Blikknek Jeney Andrea, a Soul In Soul – Lélek a Lélekben Állatmentő Alapítványt vezetője.

Az esetről készült felvételen a lap szerint jól látszik, ahogyan a férfi cigarettával a szájában komótosan a ketrecbe zárt foxterrierhez sétál, hangtompítós vadászfegyverrel a kezében. Több oldalról is szemügyre veszi a kutyát, méregeti, hogyan adhatná le a lövést, majd végül hidegvérrel közelről agyon lövi. A foxi nem pusztult el első próbálkozásra, ezért a férfi még egyszer felhúzza fegyverét és újabb lövést ad le rá. Ezt pedig egy másik társa is végignézi.

Jeney Andrea szerint általában az a foxikutyák „bűne”, hogy nem lehet kinevelni belőlük a vadászösztönt, emiatt levadásszák a háztáji baromfikat. Természetesen megtették a feljelentést állatkínzás miatt.

A Borsod Vármegyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban közölte: a bejelentés nyomán állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat szakértők bevonásával zajlik, az viszont már most kiderült, hogy az ominózus felvétel feltehetően évekkel ezelőtt készült, de csak most került az állatvédők birtokába.

Nem ez az egyetlen kutyakínzós eset Borsodban: az év elején mi is írtunk róla, hogy két nyílvesszővel is átlőttek egy kiskutyát megyénkben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek