Összefogással erősödik a közbiztonság Perecesen

Megosztás

A perecesi polgárőrök és a MIÖR rendészei közösen járőröznek a kritikus területeken.

Közös járőrszolgálatot indított a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) és a perecesi Polgárőrség. A mintaprojekt lényege, hogy hetente egyszer egy-egy fővel végeznek közös járőrszolgálatot a városrész különböző pontjain. A MIÖR szolgálatszervezési koordinátora a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szerdán elmondta, a járőrszolgálat célja, hogy segítsék egymás munkáját – számolt be róla a Minap.hu.

– A közös járőrözés hetente más-más időpontban lesz, és belterületet éppúgy érinteni fog, mint külterületi részeket. Ez a fajta munka azért lesz hatékony, mert a polgárőrség tudja nekünk jelezni a felmerülő problémákat, a rendészet pedig azonnal tudunk intézkedni, legyen szó illegális szemétlerakásról, áramlopásról vagy bármi más, a MIÖR hatálya alá tartozó ügyben – mondta Balla Béla.

Bazin Levente képviselő elmondta, kiváló kezdeményezésnek tartja a közös szolgálatot, melyet az önkormányzat is támogat.

– Az önkormányzat oldaláról mi próbálunk mind anyagilag, mint eszköz terén mindent megadni, hogy ez az együttműködés sikeresen tudjon lenni, ezt havi szinten fogjuk majd egyeztetni. Ahogyan elhangzott, ez egy minta projekt, amit havi szinten fogunk felügyelni és ellenőrizni – tette hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek