Századokon múlt a továbbjutás a diósgyőri Tóth Annának az atlétika-vb-n

Megosztás

A mezőny legfiatalabb indulójaként összesítésben 27. helyen zárt a 43 induló közül az előfutamát hatodik helyen befejező atléta.

Pályafutása legnagyobb versenyén a legfiatalabb indulóként állt rajthoz 100 méter gáton a még csak 19 éves Tóth Anna a XIX. szabadtéri atlétikai világbajnokságon – írja tudósításában a DVTK honlapja.

Tóth a harmadik előfutamban korábbi világcsúcstartóval, világbajnoki aranyérmessel, összesen pedig négy olimpiai döntőssel szállt harcba az elődöntőbe kerülésért. Atlétánk a rajt után végig a középmezőnyben haladt és egy kiváló futással 12.95-ös eredménnyel szelte át a célvonalat a hatodik helyen.

Pályafutása második legjobb eredményével a futam után ugyan még éppen továbbjutó helyen állt, ám végül 3 század híján nem jött össze az elődöntő és a 27. helyen zárt.

Tigyi József tanítványa a futam után elmondta, hogy hatalmas motivációval futott és óriási támogatást adott neki a hazai közönség. Egy ajándék futásnak élte meg a versenyt, ahol minden adott volt, hogy újra 13 másodpercen belül fusson, ami sikerült is, ám az egyéni csúcsától kicsit elmaradt. A DVTK sportolója kiemelte azt is, hogy hatalmas élmény volt első ilyen kaliberű versenye, és ez még több motivációt adott neki, hogy egyszer ő is eljusson a legszűkebb világelitbe.

“Elégedett vagyok, de titkon szerettem volna egyéni csúcsot vagy ahhoz közelit futni, ami sajnos nem sikerült. Csalódott viszont semmiképpen sem lehetek, mivel 13 másodperc alatt futottam, és idén már stabilan tudom hozni ezt az időt, ami tavaly még nem ment. Szerettem volna büszkén képviselni a hazámat, ez pedig szerintem sikerült” – fogalmazott Tóth Anna az MTI-nek.

Forrás és fotó: dvtk.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek