„Miskolcot a miskolciak építik” – erről beszélt Veres Pál augusztus 20-án

Megosztás

A borsodi megyeszékhely polgármestere szerint nemcsak Szent Istvánt, az államalapítót, hanem a közös munkát, a közösségek nemzetmegtartó, ország- és városépítő erejét is ünnepeljük.

,Légy türelmes mindenekhez, nemcsak a hatalmasokhoz, hanem azokhoz, akik nem férnek a hatalomhoz” – Szent István király fiához, Imre herceghez intézett szavaival kezdte ünnepi beszédét Veres Pál a Minap.hu tudósítása szerint. Mint fogalmazott, manapság ismét túl sokan vannak, akik nem férnek a hatalomhoz, akik kiszolgáltatottai a hatalomnak és a hatalmasoknak.

„Miskolcot sem elsősorban a polgármesterek, alpolgármesterek, képviselők, jegyzők, miniszterek, miniszterelnökök építik. Miskolcot önök építik. A miskolci emberek. Miskolcot azok építik, akik itt maradnak, akik nem mennek el, akik évről évre, jó és rossz időkben maradnak, és minden reggel újra meg újra úgy indulnak el az otthonukból, hogy ma is egy kicsit többé, egy kicsit jobbá tegyék a szűkebb és tágabb környezetüket, jobbá tegyék a várost” – fogalmazott Veres.

Veres Pál beszédében kitért arra is, hogy alapvető jogunk, hogy a Miskolcot érintő döntések helyben szülessenek meg, és ezeket a döntéseket a miskolciak hozzák meg. „Ebből nem engedünk” – jelentette ki, majd hozzátette, a fejlődés alapját a generációkon átöröklődő emberi alapelvek adják.

Veres Pál elmondta, augusztus 20-án nemcsak Szent Istvánt, az államalapítót, hanem a közös munkát, a közösségek nemzetmegtartó, ország- és városépítő erejét is ünnepeljük. Azokat az embereket ünnepeljük, akik ezeknek a közösségeknek a szívét és lelkét jelentik.

„Ha felnéznek az Avasra, láthatják a megújuló Kilátót. A mi iránytűnket, miskolciságunk egyik legerősebb szimbólumát. Most is talán épp még munkások dolgoznak rajta. Ám ez a munka nem most kezdődött. Évekkel ezelőtt, még a tervezéssel. Nem mi kezdtük el, de mi fogjuk befejezni. Hogy kié az érdem, kié a dicsőség, hogy végre újjászülethet ez a sokáig méltatlanul pusztuló jelkép és szimbólum? A válasz egyszerű: Miskolcé. Nem az enyém, vagy az elődömé, nem polgármestereké, alpolgármestereké, képviselőké, jegyzőké, minisztereké vagy miniszterelnököké. Hanem mindenkié, aki tett érte valamit. Azoké is, akik eldöntötték, hogy nem maradhat úgy, ahogy volt, azoké is, akik kidolgozták a terveket, akik megkezdték az építést, akik majd befejezik, akik ott dolgoznak, és még azoké is, akik csak elszenvedik az építkezésekkel járó kellemetlenségeket. Közös érdem, közös érték, mindannyiunk sikere. Nem pártoké, nem politikusoké. A miskolciaké.”

Végezetül Veres Pál elmondta, augusztus 20-a Miskolcon a város- és emberépítés ünnepe is. „Itt nemcsak tereket, házakat, kőből és acélból felhúzott monstrumokat építünk, hanem embert, közösséget is. Az emberek városát, élhető, igazi otthont. Ahol maradni nem sors, nem kötelesség, hanem szívből jövő, tiszta és boldog akarat. Együtt, önökkel, önökért, és önök által. Építsük együtt tovább ezt a várost, építsük együtt Miskolcot. Isten áldd meg Miskolcot, isten áldd meg a magyart!” – zárta ünnepi gondolatai a polgármester.

Forrás és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek