Avasi előkertek versenye

Megosztás

Előkert-szépségversenyt szervez a Dialóg Egyesület az Avasi lakótelepen. A nevezéseket augusztus 11-e, péntekig várják.

Avasi bérházban vagy társasházban lakik és büszkén gondol a lépcsőház előkertjére? Szeretné, ha a lakóközösség kincsére mások is elismerően néznének? Nevezzen be a Dialóg Egyesület előkert-szépségversenyére! A jelentkezéshez mindössze egy e-mailt kell elküldeni a [email protected]címre augusztus 11-e, péntekig, benne a kertet gondozó(k) nevével és legfeljebb három idén készült fotóval. A benevezett előkerteket a szakavatott zsűri a helyszínen is megtekinti, ezért fontos, hogy a jelentkezők a pontos címet is megadják. Nevezni személyesen is lehet az Avasi Közösségi Kávézóban.

– Egyesületünk hosszú évek óta üzemelteti már a Közösségi Kávézót az Avason, és folyamatosan látjuk, hogy milyen szép előkertek vannak a városrészben, de érzékeljük azt is, hogy mennyire büszkék erre a lakosok, illetve közösségek. Ezzel a versennyel lehetőséget adunk arra, hogy megmutassák a munkájuk gyümölcsét – mondta el a Minap.hu-nak Király Csaba, a Dialóg alelnöke. Hozzátette, sok esetben közösségek gondozzák ezeket az előkerteket, a Dialógnak pedig rendkívül fontosak a közösségekben rejlő erők. – A megmérettetéssel arra is szeretnénk rávilágítani, hogy a lakók, ha a közösségként összefognak, milyen munkára képesek együtt – hangsúlyozta.

A verseny társszervezője Szarka Dénes, aki képviselőként és avasi lakóként is fontosnak tartja a minél színesebb, virágosabb környezetet a sűrűn lakott lakótelepen.

– Igyekszem mindenben támogatni azokat, akik a lépcsőházaik mellett előkerteket gondoznak, idén már több mint tucatnyi helyre juttatott el kérésemre a Városgazda virágföldet és virágokat. Innen is jött a Dialóg Egyesülettel közös ötlet, hogy valamilyen formában díjazzuk és motiváljuk is a kertgondozókat, illetve mutassuk be a kertjeiket minél nagyobb nyilvánosság előtt, hogy azok, akik nem járnak erre, ezeket a képeket is gondolatban társítani tudják az Avasi lakótelephez – nyilatkozta az önkormányzati képviselő.
Eredményhirdetés a Közösségi Kávézó nyárzáró rendezvényén lesz, a legszebb kertek gondozói nyereményekben részesülnek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek