Jön a borsodi rangadó: kikap-e zsinórban harmadszor is Mezőkövesden a DVTK?

Megosztás

Két és fél után találkozik tétmeccsen újra a két csapat, amely egyaránt vereséggel kezdte az idényt az NB1-ben.

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójának egyik csúcsmeccse lesz szombaton a Mezőkövesd-Diósgyőr borsodi rangadó. Az esélyek felmérését két tényező nehezíti: egyfelől mindkét csapat vereséggel indította a szezont (a Mezőkövesd 3-1-re kapott ki Debrecenben, míg a DVTK a Puskás Akadémia ellen botlott otthon 0-1-re), másfelől legutóbb 2021 februárjában csapott össze a két gárda tétmeccsen (akkor 2-2 lett a vége a Diósgyőr otthonában).

Viszont ahogy az NB1.hu az előzetesében rámutat: az eddigi 25 tétmérkőzés igencsak kiegyenlített mérleget mutat, hiszen öt döntetlen mellett tízszer a Mezőkövesd, tízszer pedig a DVTK győzött.

Ha azonban a Mezőkövesd nyerne szombaton, akkor olyanra kerülhetne sor, amire a borsodi rangadó során még soha: a 2020 végi bajnoki, valamint egy 2021 februári Magyar Kupa-meccs sikerei után zsinórban harmadszor győzheti le otthon a diósgyőrieket a csapat, márpedig ilyen sorozatra még nem volt példa között.

A DVTK célja pedig az lehet, hogy javítsanak a közelmúlt negatív számain, a legutóbbi tizenöt egymás elleni meccsből ugyanis mindössze négyet nyertek meg.

Az első találkozót egyébként a Magyar Kupában, 2007. szeptember 26-án Mezőkövesden rendezték, akkor 3-1-es győzelemmel lépett tovább a Diósgyőr. Az első NB I-es összecsapás egyben a legnagyobb kiütést is hozta: 2013. október 5-én Bacsa Patrik és Futács Márkó duplájának, valamint Augusto Batioja góljának köszönhetően 5-0-ra győzött a DVTK odahaza. A legtöbb gólt hozó meccsre 2018 szeptemberéig kell visszapörgetni: akkor a Mezőkövesd 11 perc után már 3-0-ra vezetett, végül 4-2-re nyert.

A Mezőkövesd-DVTK találkozót augusztus 5-én, szombaton 17:45-kor rendezik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek