Cigit kértek, végül a pálinkát és a mobilt is elvették – letartóztatták a két férfit

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat két férfi ellen, akik az éjszakai órákban, Miskolc belvárosában cigaretta kérés ürügyén leszólítottak egy férfit, de a nála lévő pálinkás üveget vették el tőle.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. április elején együtt italoztak Miskolc belvárosában, majd az éjszakai órákban egy aluljárónál észrevettek egy arra haladó férfit, aki a kezében egy fél literes pálinkás üveget tartott. A vádlottak leszólították, cigarettát kértek tőle, de a férfi nem adott, tovább indult. A két férfi ekkor már az italt kérte, de a sértett azt is megtagadta.

Az egyik vádlott megragadta a férfi karját, míg vádlott társa kirángatta a kezéből az üveget. A sértett próbált védekezni, el akarta lökni magától a vádlottakat, sikertelenül. Az egyik vádlott észrevette, hogy a sértettnél mobiltelefon is van, azt kivette a felső ruházatából, de a sértett erősen ráfogott, így azt nagy erővel kirántotta a kezéből, majd mindkét vádlott elfutott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek