Van Miskolcon olyan, ahol botrányosan nem vágják a gyomnövényt, máshol pedig túlzásba esnek – képek

Megosztás

Bár mindenki az önkormányzat felelősségét firtatja és Veresékre mutogat, a cégek és más ingatlantulajdonosok felelőssége ezeken a területeken megoldani, hogy a járdaszakaszok normálisak legyenek. Máshol viszont vegyszeres irtást végeznek olyan helyen is, ahol nagyon nem kellene.

A közösségi médiában tűnt fel a fenti kép, azzal a kommentárral, hogy a Fonoda úti járda teljesen járhatatlan. Ez valóban így is van a kép tanúsága szerint. De ez kinek a felelőssége?

Van, aki felháborodik azon, hogy az önkormányzat arra vár, hogy valaki elvégzi a munkát. Egy másik hozzászóló (csatlakozva hozzá egy újabb is) viszont helyreigazítja, hogy hiába közterület, “az ingatlan előtti közterület karbantartása az út széléig az ingatlan tulajdonosának a kötelessége.” Ezzel akkor rendben is lennénk? De akkor mi lesz erre a megoldás?

Kicsit arrébb ugyanilyen környezet

Azonban egy teljes ellenpélda, szintén Miskolcról. Itt volt irtás, de még milyen!

“Szinte naponta járok erre, átballagva a Csermőkei úti Lidl felé vezető kis ösvényen. Néhány hete még buja növényzet mellett mentem el, jó volt beszippantani a természet illatát. Gyönyörű vadvirágok nyíltak erre, és a gyógynövények egész tárháza fogadott… Kamilla, menta, máriatövis, varádics. Örömmel töltött el a látványuk, és hálás voltam azért, hogy ennyi mindent ad nekünk a természet.

Két hete fűnyírókkal mindent letaroltak, döbbenten láttam a pusztítást. De mindez nem volt elég, mérgekkel is tele kellett szórni a területet. Sivatagosra szárad az egész. A permetezett földön eszegető feketerigók valószínűleg nem fogják érteni a feliratot. Kinek jó ez?”

Ebben az esetben nem vágás történt, hanem vegyszeres pusztítás, így vélhetően nem fognak új növények sarjadni a területen. Mindkét véglet igen rossznak tűnik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek