Film készül a rejtélyes miskolci gyilkosságról

Megosztás

53 év telt el azóta, hogy meggyilkolták a szépséges ápolónőt, Labancz Annát a miskolci nővérszállón. A tettes máig ismeretlen maradt, pedig volt gyanúsított is. Most film készülhet a rejtélyes gyilkosságról.

Labancz Anna ápolónőt 1970-ben egy rejtélyes támadó többször megszúrta. A 23 éves lány meggyilkolásának számos részlete máig tisztázatlan: pontosan hogyan történt, mi volt a gyilkos fegyver, miért ölte meg az elkövető, és ami a legfontosabb, ki volt az? A gyönyörű nő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház szemészeti osztályán dolgozott 1970. április 19-i hajnalban bekövetkezett haláláig.

A közép- és kelet-európai dokumentumfilmek fejlesztőműhelyeként működő Ex Oriente Film Workhop beválogatta az öt kiválasztott dokumentumfilmes sorzatetterv közé a Labancz Anna gyilkosai című magyar pályázatot, melynek rendezője Dudás Balázs, producere Potonyecz Fanni, forgatókönyvírója Villányi Dániel, operatőre Kürti István, kreatív producere Oláh József. A szériát a Hologram Film Kft. gyártja.

true crime sorozatterv most bemutatkozhat az Ex Oriente Film által szervezett három workshop mindegyikén. Az első tevékenységek június 17. és 21. között zajlanak a franciaországi La Rochellben, a Sunny Side of The Doc fórumán. A fejlesztés október 6. és 10. között a DOK Leipzig keretében zajlik, majd egy újabb körben, 2024. március 22. és 28. között, Prágában fejeződik be, a One World emberi jogi filmfesztivál részeként.

Forrás: magyar.film.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek