Esős-napsütéses edzésekkel készül a Diósgyőr az ausztriai edzőtáborban

Megosztás

Megkezdődött az NB1-be feljutó DVTK edzőtábora Ausztriában, szombaton három edzést vezényelt Kuznyecov Szergej.

Szombaton esős időre ébredt a DVTK küldöttsége az alsó-ausztriai Waidhofen an der Ybbsen, ami mindenképpen közelebb áll az ideális futballidőhöz, mint a rekkenő hőség – olvasható a klub honlapjának beszámolójában. A csapat a reggelit követően az edzőpályára buszozott és a bemelegítést követően előkerült a labda is, ami a pénteki utazás után tartott átmozgató edzésen még a zsákokban maradt.

A játékosok gyakorolták a passzjátékot, a labdatartást egy agresszíven letámadó ellenféllel szemben, majd a szélről érkező beadásokra érkeztek középen, és sorra lőtték a szebbnél szebb gólokat. Láthattunk csukafejest Bényei Ágostontól, kapáslövést Holdampf Gergőtől, okosan megcsúsztatott fejest Lukács Dánieltől, sarkazást Lőrinczy Attilától, erőből megfejelt labdát a középső védőktől, de szinte nem akadt olyan mezőnyjátékos, aki legalább fél tucat gólt ne szerzett volna. A kapusoknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk, de így is bemutattak néhány hatalmas bravúrt.

Az edzés után egyéni regeneráció zárta a foglalkozást, néhányan a masszőrök munkáját vették igénybe, míg mások egyénileg hengereztek.

“Az előszezonban mindig fontos a kemény munka, hiszen ezért érkeztünk az edzőtáborba” – mondta az első edzést követően Alexander “Alex” Vallejo. “Fontos a taktika, az erőnlét, de legalább ennyire fontos az is, hogy jó hangulat alakuljon ki a csapaton belül. Ezt segíti elő a folyamatosan egymás társaságában töltött idő, de az is feldobta a társaságot, hogy az edzés végén sorra lőttük a gólokat. Persze fontos a támadásbefejezés gyakorlása, de jót tett a lelkeknek a gólszerzés, és a társak biztatása is. Még sok munka vár ránk, de bízom benne, hogy a bajnoki rajtra készen állunk majd.”

Az ebéd és a csendespihenő után a konditeremben találkozott a csapat, ahol Petar Milčanović erőnléti edző irányításával egy órán keresztül dolgoztak a játékosok.

Amikor Kuznyecov Szergej “visszakapta” a csapatot, az – ezúttal napsütötte – edzőpálya felé vették az irányt, ahol a labdás koordináció mellett ismét a passzjátékot gyakorolták, majd szűkített területen az intenzív letámadást, illetve annak kijátszását vették át. Délután is előkerült a támadásbefejezés, az edzés pedig félpályás játékkal ért véget, ahol a fehér csapat 4-1-re nyert.

A vacsorát követően szabadprogram következett 22 óráig, ami után mindenkinek a saját szobájában kellett tartózkodni, 23 órakor pedig lámpaoltással, és kötelező alvással zárult a nap programja.

Forrás: dvtk.eu; Fotó: Szabó Krisztián

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek