Guzi Blanka döntőbe jutott az Eb-n, bronzérmet nyert a magyar csapat

Megosztás

A miskolci Swimming PC sportolója 14. helyen zárta a finálét az Európa Játékokon, az ő futásban produkált hajrája is kellett a csapat harmadik helyéhez.

Gulyás Michelle a hetedik helyen végzett, ezzel olimpiai kvótát szerzett női öttusában a krakkói központú Európa Játékokon. Barta Luca 13., Guzi Blanka 14. lett. A magyar csapat a németek és a litvánok mögött végezve bronzérmet szerzett – tájékoztatott az MTI.

Szombatra elromlott az idő Krakkóban, de a déli lovaglásra elállt az eső. Guzi lova ugyanakkor a 2-es akadálynál és a hetes első eleménél is lehúzta a rudat (286 pont). Ezt követte a bónuszvívás: Guzi 10/25-tel zárt hétfőn, ezúttal pedig pont nélkül maradt. A 200 métert a pár méterre lévő fedett uszodában Guzi 2:19.30 alatt teljesítette, ezzel a 13. volt a harmadik számban, összesítésben pedig 17. helyen állt.

A négy lövősorozattal megszakított 5×600 méteres futásban Guzi 11:00 perccel a negyedik időt érte el a kombinált számban.
Csapatban a magyarok mindössze két másodperccel előzték meg a briteket, ehhez kellett a magyar versenyzők nagy hajrája a futás végén.

“Komolyan? Megvan?” – kérdezett vissza Guzi Blanka, amikor a vegyes zónában a gratulációból megtudta, hogy bronzérmes lett a csapat. “Ez nagy örömhír!” – lelkendezett a miskolci Swimming PC sportolója, majd arról beszélt, hogy a saját elvárásaihoz képest gyengébben szerepelt, főleg vívásban, emiatt nehéz volt lelkileg összeszednie magát a döntőre, de azzal, hogy érmet nyertek, javult az összkép.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek