Éjszaka is keresik az eltűnt miskolci nőt – “Segíteni minden áron”

Megosztás

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, múlt héten kedden rejtélyes körülmények között eltűnt egy 66 éves, cukorbeteg nő. Az asszony a lányához indult azon a délutáni napon, egy közeli építkezés ipari kamerája még felvette, ahogy arra megy, de azóta nyoma veszett. A rendőrség mellett civilek és különböző speciális mentőcsapatok is csatlakoztak a kereséshez.

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat is részt vesz az éppen egy hete tartó kutatásban és ritkán olvasható részletekkel szolgáltak arról, hogyan is történik egy eltűnt személy keresése.

A miskolci speciális mentőkhöz az eltűnés napján, múlt héten kedden a késő délutáni órákban érkezett felkérés a hölgy családjától, akik elmondták, hogy a keresett nő több betegségben szenved: súlyos cukorbeteg és a demenciát is megállapították nála.

“A rendőrség háttértámogatásával azonnal megkezdtük a munkát, a kutyáink jó irányt mutattak, ezt utólag a kamerák is beigazolták, de az eltűnt személy nyoma megszakadt. Nem sokkal később a társszervezetünk is csatlakozott a kereséshez egy UTV quaddal. A keresést technikai eszközökkel folytattuk, quaddal, terepjárokkal, lámpákkal és hőkamerával jártuk az utakat pirkadatig. Szerdán hajnali 4:45-kor már a Neptun Mentőcsapat és társszervezete drónpilótái kezdték meg a keresést a magasból.” – számolt be az első nap eseményeiről a húsz éve működő szervezet.

Alaposan átfésülik a területet

Szerdán reggel 8 órakor a család segítségére érkező nem kis létszámú kereső személyek útbaigazítását követően a rendőrség munkatársai és drónjaik is helyszínre érkeztek, akik szintén nagy erőkkel vonultak fel a terület átfésülése érdekében, de ők sem jártak sikerrel. Az aznapi keresést kora délutánig mentőkutyás területkutatással folytatták.

“A nagy hőség az ebeket is nagyon megviselte, így nem tudtak olyan intenzíven dolgozni, ahogyan azt elvártuk tőlük, de érthető volt. Két óra alvás után, 17 órakor a csapatunkkal visszaindultunk a helyszínre, ahol egy hőkamerával rendelkező drón érkezett a segítségünkre és egészen 23:30-ig folytattuk a keresést amíg a viharos időjárás el nem ért minket.”

Éjszakai kutatás mentőkutyákkal

Csütörtökön reggel 8 órakor visszatért a helyszínre a Neptun, ahol a rendőrség kérésére átvizsgáltak egy házat és a hozzátartozó telket, de nem akadtak nyomra.

“A kereséshez csatlakozott a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület is, akikkel a család kérdésére további területeket vizsgáltunk át mentőkutyákkal, de nem jártunk sikerrel.”

Pénteken a kora délelőtti órákban a család kérésére egy kutat és a közelben lévő egykori tehenészet épületeit vizsgálták át a neptunosok, de mivel nem volt eredmény azonnal quadra ültek és a rendőrségről beérkező információk alapján valósnak vélt területeken kutattak egészen 19:30-ig, míg meg nem érkezett a vihar.

Az ötödik napon, szombaton az eső továbbra is nehezítette a munkát, de a család kérésére az esti órákban egy erdősávot vizsgáltak át, sajnos mindhiába.

“A viharos időjárás sem tántorított el minket, mivel a mottónk: “Segíteni minden áron! “

A mentőcsapat az elmúlt napokban a háttérben dolgozott és elemzéseket készítettek a társszervezetekkel. Nem adtuk fel és nem fejeztük be Erzsike néni keresését, csupán más irányból dolgozunk, zárja beszámolóját a Neptun Búvár Klub és Mnetőcsapat.

Fotók: Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek