Fakaróval fejen ütötte, majd elvette pénzét és cipőjét a miskolci fiatal

Megosztás

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a vádlottal szemben javítóintézi nevelést alkalmaznak.

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 júliusában Miskolc-Lyukóbánya egyik útszakaszán előzetes szóváltást követően egy fakaróval fejen ütötte a sértettet, aminek hatására ő a földre esett.

Ezt követően a terhelt a fekvő férfi nadrágzsebéből kivette annak pénztárcáját, magához vett 1.000 forint készpénzt, majd amikor a sértett futva menekülni próbált, utolérve ismét a feje irányába ütött és cipőjének átadására szólította fel. A követelésnek a sértett félelmében engedett, ezt követően a vádlott elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

A terhelt a bíróság által elrendelt zárt előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében és okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek és javítóintézeti nevelést alkalmazott vele szemben, melynek tartamát 1 év 10 hónapban állapította meg.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a fiatalkorú ittas állapotát és kitartó, garázda jellegű magatartását, míg enyhítő körülményként esett latba beismerése, megbánó magatartása, továbbá az, hogy eddigi javítóintézeti tartózkodása alatt jelleme pozitív irányba változott.

Az ítélet nem jogerős, a fellebbezésre jogosultak három munkanapot tartottak fenn jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek