Több milliót csalt ki hetven vásárlótól a sátoraljaújhelyi páros

Megosztás

A gyanú szerint, országszerte közel 70 vásárlótól több millió forintot csalt ki egy páros azzal, hogy különböző tárgyakat árult az interneten, amelyeket egyszer sem szállítottak le.

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 21 éves sátoraljaújhelyi nővel és egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfivel szemben – írja a police.hu.

Elektromos kisautó, babakocsi és telefon: a megalapozott gyanú szerint a páros internetes felületen kínálta eladásra ezeket a termékeket. Minden esetben előre kérték a termék árát, majd elérhetetlenné váltak, a megrendelt holmik pedig egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz.

A párost 2023. június 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, a nő pedig szabadlábon védekezhet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

• Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!

• Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!

• Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!

• A hozzátartozók (unokák, gyermekek, esetlegesen szomszédok) figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek