Biztosítsd házi kedvenceidnek is a kényelmet kint és bent!

Megosztás

Nemcsak vidéken, de a városokban is sokan tartanak kutyát, macskát és más, kis termetű háziállatot, hiszen az együttélés a háziállatokkal számos örömteli pillanatot nyújt amellett, hogy tartásukról, ellátásukról is gondoskodni kell.

És bár a kutyáknak és macskáknak alapvetően kint lenne a helye, ma már minden adott ahhoz, hogy a benti tartás könnyen megvalósítható legyen, és a házi kedvencünknek is megadjuk a kényelmet. A kertekben a kutyaházak biztosíthatnak száraz és szélvédett menedéket, a lakásban pedig egy kifejezetten kutyák, macskák számára készült komfortos fekhellyel jelölhetünk ki számukra helyet. Milyen lehetőségeink vannak?

A kutyának kint a helye?

A velünk élő háziállatokról való gondoskodás számtalan kelléket igényel, mind az etetés, mind egyéb igények kielégítése kapcsán. A könnyű takaríthatóság fontos szempont, így a műanyagból készült, a Curver.hu-nál kapható fekhelyek és kutyaházak tökéletesek lehetnek.

Kertes házakban élve lehetőségünk van kint tartani a kutyákat és macskákat, de ilyenkor fokozottan kell gondoskodni róluk nemcsak az etetés szempontjából, hanem a hely okán is. A kutyaházak klasszikus tartozékai a kerteknek, amennyiben állatot tartunk, hiszen számukra is biztosítani kell egy meleg és nedvességtől óvott kuckót. Azonban megkönnyítik a munkánkat, ha ezek a házak egyszerűen tisztíthatók, és az sem mellékes követelmény, hogy jól bírják az időjárás viszontagságait és hosszú élettartamúak legyenek. A műanyag kitűnő alternatívát kínál a hagyományos fa kutyaólakkal szemben.

A benti kutyafekhelyek kedvenc tartózkodási helyei lehetnek négylábú barátainknak, mivel alapvetően a nap nagy részét pihenéssel töltik.

Gondoskodj a macskádról!

Sokan tartanak lakásban macskát, hiszen ezek az állatok boldogan és kényelmesen élnek bent az ember közelében, élvezik az életet a lakásban anélkül, hogy a kertbe vagy a szabadba való kijutásra lenne szükségük. Bizonyos fajták különösen jól alkalmazkodnak ehhez az életmódhoz, így ha ilyen terved van, érdemes utánajárni, melyek is ezek.

Persz a kizárólag bent tartott macskáknak extra stimulációra lehet szükségük játék és mozgás formájában saját magunk érdekében is, hogy ne a bútorok, a falak és a ruhák lássák kárát a frusztráltságuknak. A kaparófák, mászótornyok és játékok ezt a célt szolgálják, de gondoskodni kell az állatok egyéb szükségleteiről is. A balesetek elkerülése végett erre kialakított macskatoalettet kell biztosítani nekik. A műanyagok e célra is nagyszerűek, hiszen könnyen takaríthatók, jól bírják a vegyszereket is.

Állattartás a lakásban

A megfelelő megfontolásokkal és gondoskodással könnyedén tarthatsz állatokat a lakásban, ha kialakítottad a megfelelő és rendszeres rutint, és mindennek megvan a helye és a praktikus felszerelés is hozzá.

A tápok tárolására a különféle formájú és méretű műanyag dobozok a legpraktikusabbak, hiszen jól zárhatóak, nem engedik be a nedvességet, így sokáig megőrzik az eledelek frissességét, továbbá könnyen moshatóak, nem törnek el, tartósak.

Kapcsolódó cikkek