Börtönbe megy a kerekesszékest kifosztó férfi

Megosztás

Segítséget ajánlott fel a sértettnek, de végül kirabolta őt: egy mobillal, készpénzzel és bankkártyákkal távozott.

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2022. szeptember 13-án délelőtt egy Búza téri sörözőnél beszédbe elegyedett a kerekesszékes sértettel és felajánlotta, hogy letolja a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Útközben a kerekesszék karfájára kötött és a lábrészen elhelyezett válltáskát nagy erővel megrántotta, amely így elszakadt, a gyanúsított pedig elfutott a benne lévő 17.000 Ft készpénzzel, mobiltelefonnal és bankkártyákkal.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A járásbíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 4 év 2 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta őt a feltételes szabadság kedvezményéből.

Enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, illetve a bíróság figyelembe vette az elkövetés körülményeit is, azt, hogy a férfiban hirtelen elhatározásból született meg a bűncselekmény elkövetésének szándéka. Súlyosító körülményként jelentkeztek ugyanakkor a vádlott előéletében rejlő tényezők, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát is ilyenként vette figyelembe a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek