Állítólag a kutyáját akarta menteni a nő, aki meghalt a villámárvízben

Megosztás

A néhány nappal ezelőtti tragikus események egyik áldozata egy 44 éves családanya volt.

Drámai, katasztrófafilmekbe illő jelenetekként írja le a györgyörtarjáni árvíz pusztítását a Blikk, amelynek az újságírója a helyszínen próbálta rekonstruálni, hogy mi történt a két halálos áldozatot követelő természeti katasztrófa napján. Kiderült, hogy az egyik áldozat, a 44 éves Szőke Zsuzsanna a falu határában lévő bányában dolgozott a mérlegnél, amikor lecsapott a villamárvíz.

„Zsuzsanna a kék konténerben tartózkodott, három kollégája pedig a mellette lévő bódéban, amikor megtörtént a baj. A társai gyorsan cselekedtek, átsiettek hozzá, majd kikötötték magukat vezetékekkel és spaniferrel, hogy az áradás ne vigye el őket. Csakhogy a hölgy leszedte magáról a kötelet, mivel a kutyáját próbálta megmenteni. Eközben a legerősebb ember igyekezett a kezét fogni, de a sodrás olyan iszonyú erővel szakította át addigra a konténer mindkét oldalát, hogy őt is elragadta magával” – idézte fel a történteket a Blikknek Balázs Ferenc, a bánya tulajdonosának édesapja. A Blikk úgy tudja, a kutya túlélte a katasztrófát, és az esti órákban még sokáig kereste a bányánál a gazdáját.

A lap úgy tudja, a pusztítás másik áldozata B. Gergely. Az 50-es éveiben járó férfi az egyik barátja korábban leégett házánál dolgozott, amikor az árvíz elsodorta. A társai hiába ragadták meg a kezét, nem bírtak az árral, a férfi megfulladt, a holttestét a hatalmas pincerendszer túloldalán találták meg.

(via hvg.hu); Fotó: Extrém időjárás/Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek