Világcsúcs a Miskolci Egyetemen, Attila több, mint két napon át Elvis-dalokat énekelt

Megosztás

Magyar és világrekordot állított fel Nádaski Attila, Elvis imitátor a Miskolci Egyetemen múlt héten, megdöntve az addigi rekordot, a negyvenhárom óra tizenegy perc tizenegy másodpercet. Elmondása szerint akár 55 óráig is bírta volna, de felesége kérésére abbahagyta, amikor a rekord már bőven megvolt.

Nádaski Attila rekordkísérlete május 31-én délelőtt 9 órakor kezdődött el a Miskolci Egyetemen. Azért választotta ezt a helyszínt, mert az intézményben szerezte meg alap- és mesterdiplomáját és úgy érzi, hálával tartozik a campusnak az oktatásért. „Azt szeretném, ha az egyetem is részesülne az általam itt megszerzett dicsőségből”– nyilatkozta a Minap.hu-nak. 

A „Miskolci Elvis” több mint két nap és két éjszaka énekelt az egyéni maratoni rekordok speciális szabályai szerint, vagyis 50 perc folyamatos éneklést 10 perc szünet követett. Elmondása szerint csak két alkalommal érezte úgy, hogy erőt kell vennie magán, hogy leküzdje álmosságát. Ezen kívül érdekességként megjegyezte, hogy éjszakánként néhány órára elmentek a magas hangjai, és csak a mélyebb regisztereken tudott énekelni. Az imitátor a megmérettetésre 69 dalt választott ki, amelyből egy 3 óra 11 perces hosszúságú műsort állított össze. Ezt ismételte a szabályok szerint úgy, hogy 2 órán belül ne hangozzon el ugyanaz a szám. – A műsor felépítésénél arra törekedtem, hogy egy gyors szám után egy lassú következzen – mondta. A blokkban természetesen elhangzottak a „Miskolci Elvis” kedvenc számai is, mint például a Jailhouse Rock, a Lawdy Miss Clawdy és a Burning Love.

Az eredetileg 51 órásra tervezett kísérletet Nádaski Attila a felesége kérésére hagyta abba. – Amikor leálltam, akkor már negyedszerre sírt fel a feleségem, és láttam rajta, hogy nagyon megviseli ez az egész. Ő féltett engem, én féltettem őt, s mivel már tudtam, hogy a rekord bőven megvan úgy gondoltam, egye meg a fene, befejezem. Tettem ezt annak ellenére, hogy nem éreztem magam fáradtnak, sőt! Végig boldog voltam – számolt be pár nappal a kivételes teljesítmény után Nádaski Attila. Az imitátor úgy véli, hogy akár 55 órát is végig tudott volna énekelni.

A maratoni teljesítmény folyamán a „miskolci Elvis” óránként körülbelül 3 liter vizet ivott meg azért, hogy elkerülje a dehitratációt és nedvesen tarthassa a száj és a torok nyálkahártyáját. Az 50 perces blokkok közötti szünetekben pedig hideg vízzel hűtötte le arcát és tarkóját.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek